top of page

BIRDS, BIKE & BEACH

ALBUFERA VALENCIA

FIETSEN MET EEN VOGELEXPERT

DOOR EEN UNIEK ECOSYSTEEM

Kijk alvast rond in 360°!

  • Trustpilot Review
  • Facebook Clean
  • Blanco Icono de Instagram
  • YouTube - círculo blanco
  • LinkedIn - círculo blanco
Fiets 3 dagen door het nationaal park Albufera en langs de Jucar Rivier. Tijdens een 'safari' met een natuurexpert ga je op zoek naar bijzondere vogels, planten of libellen... Je logeert 2 nachten in La Alqueria de Vilches, een sfeervol ***hotel tussen de rijstvelden, dichtbij de zee en het strand. 's avond kun je lekker eten of languit relaxen op de binnenplaats of de ruime lobby. En neem tijd voor jezelf in de yoga-ruimte of laat je verwinnen in de spa met massage. 
De fietsen zijn comfortabel en uitgerust met GPS en ruime fietstassen. Maar je kunt ook je bagage laten vervoeren. Je fietst 35-50 kilometer per dag.

Nationaal Park Albufera is een gebied met een uniek ecosysteem. Je hebt er duinen, een Mediterraan bos, meertjes, rijstvelden en een eeuwenoud irrigatiesysteem. Het vele water is een magneet voor (trek)vogels. Onze Engelstalige gids is een ervaren vogelaar. Met een telescoop en verrekijkers trekken jullie het gebied in. De wereld is daar even exclusief voor jullie, in een rustgevend decor met het ruisen van de zee en een vogelkoor op de achtergrond.

Xuquer_sumacarcer sinaasappels kisten fi
video-play-button.png

PROGRAMMA EN DETAILS

tarieven
Julie%20AlbuferaIMG_0042_edited.jpg

Nationaal Park Albufera & Jucar

Rijst en Rivierenland

De Albufera is een bijzondere polder, die soms onder water wordt gezet ten behoeve van de rijstteelt. Dat gebeurt al eeuwenlang, en mede door de jaarlijkse cyclus van irrigeren, zaaien en oogsten is een bijzonder ecosysteem ontstaan.

Iets verderop ligt de Jucar rivier. De uiterwaarden staan vol boomgaarden met exotische vruchten.

In de winter kleuren de boomgaarden oranje; het is de oogsttijd voor kaki's, mandarijnen en sinaasappels. Je fietst hier over dijkjes en landbouwweggetjes met weinig verkeer. 

Het hele gebied ligt op zeeniveau en er zijn nauwelijks hoogteverschillen; dat fietst lekker makkelijk, ook voor sportieve kinderen. De etappes van de fietstocht zijn tusen de 35 en 50 km per dag. Voor jonge kinderen hebben we kinderstoeltjes, fietsaanhangers  of de Follow Me Tandem; een kinderfiets die aan- en afgekoppeld kan worden. Daardoor kunnen ook kinderen van 5-8 jaar makkelijk zelf meefietsen in het tempo van de volwassenen.

Dit arrangement begint en eindigt in Valencia-stad.

 

Het is het hele jaar door te boeken.

Ook in de winter is het ideaal fietsweer in Valencia, met temperaturen overdag tussen de 15 en 20 graden, vaak onder een strak blauwe hemel. De zon schijnt hier 300 dagen per jaar!

Het hotel heeft een prima restaurant, waar je terechtkunt voor het middag- en/of avondeten (niet inbegrepen). Als alternatief kun je naar Sueca of Cullera fietsen, zo'n 5km verderop.

In de zomermaanden zijn er ook alternatieven direct bij de zee.

Minimum aantal deelnemers: 2

Albufera_Estany de Pujol_C0085.00_11_20_

Wandelroutes en activiteiten

Programma

Dag1 | 35 - 45 km

Na een korte briefing stap je rond 09:00 uur op de fiets. Via de duinen fiets je naar een binnenmeertje, direct achter de kust. Daar word je opgevangen door onze gids, die je meeneemt naar uiteenlopende plekken binnen het ecosysteem van de Albufera; de duinen, het Mediterrane bos en de rijstvelden.

Ook ga je naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park, waar vanuit de kijkhut altijd wel bijzondere soorten te zien zijn, bijvoorbeeld flamingo's.

Na de 'safari' kun je een authentieke paella gaan eten bij een van de restaurantjes in de buurt. (niet inbegrepen.) Daarna fiets je door de rijstvelden voor je hotel voor de komende 2 nachten.

Het ligt op een paar minuten fietsen van het strand.

Dag 2 | 35-60km

Vandaag fiets je naar Sueca, het epicentrum van de rijstcultuur. In dit stadje vind je een aantal fraaie bouwwerken uit het begin van de 20e eeuw, de tijd van het 'Modernisme' (Art nouveau). Daarna steek je de Jucar rvier over, en fiets je over de dijken, door de citrusboomgaarden en uiterwaarden richting de kust. We geven je diverse opties om de route te verlengen of in te korten.

Eventueel kun je op deze dag een paella kookworkshop toevoegen aan je programma. Daarna ga je richting de kust en fiets je via de vuurtoren van Cullera weer terug naar je hotel.

Dag 3 | 35-55 km

De laatste etappe gaat via de Montanyeta dels Sants (de Heiligenheuvel) terug naar Valencia.

Je kunt via de korte route terug naar de stad, langs de kust. Of je rijdt rondom het Albufera meer, langs een aantal kleine haventjes met vissersbootjes. Mocht je nog een typisch streekgerecht willen proberen, dan kun je vandaag 'All i Pebre' bestellen in een van de restaurantjes langs de route. Dit is een pittig gerecht met aal en aardappel. Ook kun je vandaag nog een boottocht maken op het Albufera meer, Je kunt dat makkelijk ter plekke regelen.

Eenmaal in Valencia eindigt het arrangement. Met alle plezier regelen we ook een verlenging voor je in de stad.

We bevelen ****Hotel Eurostars Acteon of ****Silken Puerta Valencia aan. Dit zijn fietsvriendelijke hotels, met een parkeergarage. Als je hier logeert, kunnen we je fietshuur verlengen. 

Wil je niks missen van Valencia? Boek dan via ons een Nederlandse gids die met je meefietst langs alle hoogtepunten van de stad.

Ook kun je deze route makkelijk combineren met een van onze andere fietsroutes, bijvoorbeeld de tocht op het spoorfietspad Via Verde.

Alquieria de Vilches00001.jpg

3 nachten, 2 dagen

Pakketprijs

Inclusief:

Huur van trekking fiets met anti-lek banden, fietstassen (*), helm

GPS, kaarten en roadboek

briefing bij vertrek

excursie met officiële, Engelstalige natuurgids incl. verrekijkers 

2 overnachtingen inclusief onbijt in ***Hotel Alquería de Vilches.

Reparatiemateriaal voor fiets

Vervangende fiets bij ernstige mechanische problemen (**)

Telefonische ondersteuning van 08.00-20.00 

Minimum aantal deelnemers: 2

TARIEVEN per persoon:

Laagseizoen / Hoogseizoen

 

€299 / €399

o.b.v. verblijf in 2-persoonskamer

€289 / €389

o.b.v. verblijf in 3-persoonskamer

€229 / €329

o.b.v. verblijf in 4-persoonskamer

€345 / €499

o.b.v. verblijf in 2-persoons suite

€369 / €409

1 persoonskamer, alleen mogelijk bij minimaal 3 deelnemers.

Extra mogelijkheden: 

Spa (1 uur) €15

Spa incl. massage: €50

Halfpension: +18€ per dag

E-bike i.p.v. trekking fiets +€20 per dag

Bagagevervoer 100€ per boeking

Hoogseizoen: 15 juni t/m 15 september, Semana Santa, Paas- en kerstvakantie t/m 6 januari en tijdens lokale feestdagen zoals 1 mei en 9 oktober, en evenementen zoals Fallas (15 t/m 19 maart), Moto GP (13 t/m 15 november) en Marathon Valencia (27 t/m 29 november). 

Als optie kun je via ons een reis- en uitgebreide annuleringsverzekering afsluiten. Voor boekingen in het najaar en winter 2020/2021 vragen we bovendien een aanbetaling van slechts 10%. Bekijk hier de details. 

(*) Bagagevervoer is als optie bij te boeken.

(**) Lekke banden vallen niet onder de pechhulp. Je krijgt een reparatieset mee.

 

Info en programma
video albufera jucar
© Copyright 2020 Richard van Kruchten
bottom of page