VRAGEN?  ¿ALGUNA DUDA?

SPAINISH agencia de viajes

Calle Sorni 20 puerta 4

46004 Valencia - Valencian Community - Spain

info@spainish.es

Tel: +34 677 709 109

All information and rates on this website are subject to change. The mentioned rates are minimum rates per person, based on the maximum size of the group. Rates may vary depending on the number of participants. 

Registro Conselleria de Turismo CV-Mm1871-V

© 2018 by SPAINISH

ALBUFERA

EN RIBERA DE XÚQUER

profielfoto-richard-vierkant.jpg

Richard van Kruchten

organisator

Fiets vanuit Valencia langs de kust naar Albufera en de Jucar Rivier, bakermat van rijst en sinaasappels.

 

Verleng je fietsvakantie of citytrip Valencia met dit kleurrijke fietsarrangement.

Fiets vanuit Valencia langs de zee naar de rijstvelden, het Albufera Meer en de sinaasappelboomgaarden rondom de Jucar rivier (Ribera de Xúquer). Compleet georganiseerd incl. Nederlandse routebeschrijving, fietshuur en overnachtingen. Een makkelijke route met nauwelijks hoogteverschillen, zoveel mogelijk over fietspaden en rustige landbouwwegen. De paella is in deze streek uitgevonden, en er zijn op de route een aantal fantastische plekken waar je paella kunt of eten of zelf kunt leren maken!

Een ander bekend streekgericht is 'all i pebre', een pittige gerecht met aal, aardappel en paprika.

Deze tocht blijft dicht bij de Middellandse Zee en is daardoor het hele jaar mogelijk.

De rijstvelden worden een paar keer per jaar onder water gezet. Vanaf mei steken de rijstplantjes hun kop op en verandert het gebied in een felgroene zee. De oogst is in september. In het voor- en najaar is dit gebied een belangrijke halte voor trekvogels.

Bij het bezoekerscentrum van het natuurpark Albufera zijn altijd bijzondere vogels te zien.

In de wintermaanden kleuren de sinaasappelplantages oranje. De oogst is van november t/m april. In maart bloeien de sinaasappels en kun je genieten van het zoete parfum van de 'azahar' (sinaasappelbloesem). 

 
 
Beschrijving

 

Ten zuiden van Valencia ligt een enorm meer, de Albufera. Rondom dit meer wordt al eeuwenlang rijst verbouwd.

Via een wijdvertakt irrigatiesysteem worden de velden een paar keer per jaar onder water gezet. 

Je fietst dwars door deze velden, over dijkjes en landbouwweggetjes.

Daarna fiets je door het stroomgebied van de Júcar rivier. Hier fiets je door de sinaasappel- en kakiboomgaarden.

Als extra kun je bij deze route ook een paella workshop boeken. Je leert dan hoe je zelf de authentieke 'paella valenciana' kunt maken.

Je overnacht in sfeervolle Bed&Breakfasts. Je kunt ook je verblijf verlengen aan het strand van Cullera een relatief rustige badplaats met mooie zandstranden.

Route

Deze route is beschikbaar als een 2 tot 4 daagse fietstocht, inclusief overnachtingen op de route en de mogelijkheid om extra dagen aan het strand te logeren in Cullera.

Start- en eindpunt is Valencia.

Op dit moment zijn we de route nog aan het uitzetten. Details en tarieven volgen z.s.m. Kun je niet langer wachten? Bel dan even, dan maken we speciaal voor jou alvast een voorstel op maat.

 

Dag 1: Vanuit Valencia fiets je door de duinen naar El Saler. 

Bij het Albufera meer kun je een boottochtje maken door de rietlanden (ter plekke te regelen, ca. 4€ pp). Of fiets naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park, waar vaak bijzondere vogels neerstrijken op een kleine lagune. Vanuit de kijkhut is altijd wel wat moois te zien.

Het dorpje Palmar is een leuke plek om een authentieke paella te proeven. Dit dorp ligt aan de rand van de rijstvelden, die zich vanaf dat punt tientallen kilometers naar het zuiden uitstrekken.

Je overnacht in een Bed & Breakfast.

 

Dag 2: `Vandaag rijd je door het stroomgebied van de rivier Jucar.

Het water van de deze rivier wordt al eeuwenlang gebruikt voor de irrigatie van onder andere de rijstvelden en citrusplantages. Op deze dag is het mogelijk om een kookworkshop in te passen in de route. Je leert dan hoe je een authentieke Valenciaanse paella moet maken (en eten:)

Aan het eind van de dag kun je met de fiets op de trein naar Valencia stappen of er nog een extra dag (en overnachting) aan vast plakken.

 

Dag 3: Een extra dag fietsen door het stroomgebied van de Jucar rivier.

De route leidt uiteindelijk terug naar Valencia. 

 

Zoals gezegd moet ik deze route nog verder uitwerken, maar het wordt absoluut mooi.

Om een idee te geven, stuur ik een paar foto's mee.

 

De etappes van deze route zullen per dag zo'n 60 km lang zijn.

Je kunt deze route makkelijk combineren met een van onze andere routes, bijvoorbeeld de tocht op het spoorfietspad Via Verde.

 

Tarieven

 

Op dit moment zijn we de route nog aan het uitzetten. Tarieven onder voorbehoud. Richtprijs: 85€ p.p. per dag inclusief fietshuur, helm, fietstas, NL routebeshrijving en -uitleg, overnachting met ontbijt op de route in een tweepersoonskamer.

Voor vragen of reserveringen kun je ons ook bellen:  +34 677 709 109

We spreken Nederlands.