top of page

WANDELREIS ESPADÁN-PEÑISCOLA

Richard van Kruchten, directeur SPAINISH trael

Richard van Kruchten

organisator

INDIVIDUELE REIS
Wandelen langs de Middellandse Zee en door de bergen rondom Valencia

Ontdek het lieflijke én ruige achterland van Valencia. Je wandelt 6 of 9 dagen door beschermde natuurgebieden, in zowel de bergen als langs de kust. De kustvlakte staat vol sinaasappels en typische mediterrane begroeiing. Daarachter rijzen steile bergen op, met grillige rotsen van rode zandsteen, bossen vol kurkeiken, olijf- en amandelboomgaarden, witte middeleeuwse dorpjes met eeuwenoud irrigatiekanaaltjes en Moorse kastelen aan de horizon. Je logeert in kleinschalige accommodaties op mooie loacties in typisch bergdorpjes, , in een olijfoliemolen, en aan de rand van het bekende vestingstadje Peñiscola, op een rots aan de Middellandse Zee. Zelf ken ik dit gebied heel goed, ik kom er vaak met mijn eigen gezin. En ik laat jullie graag mijn favoriete plekken zien. Juist in de winter is het hier ideaal wandelweer. In de lente en herfst ook trouwens. Overdag kan het dan 20 graden worden, en de zon schijnt hier 300 dagen per jaar. Grote kans dat je geniet van roze amandelbloesem onder een strakblauwe hemel!

Video wandelreis
Offerte wandelreis

WANDELREIS

Individuele reis

Wandel in je eigen tempo

met GPS of kaart

vanaf 2 deelnemers

Het hele jaar door mogelijk

Prima temperaturen in de winter

15-20 graden overdag

Regio Valencia/Castellón

Wandelniveau 2/5

Beschermde natuurgebieden

Sierra de Espadán

Loopgraven Burgeroorlog

Straatkunst Fanzara

Desert de les Palmes

Sierra de Irta

Vestingstadje Peñiscola

INCLUSIEF

6 of 9 overnachtingen in kleinschalige accommodaties

Hotels incl. ontbijt, behalve dag 5

 transfer van Valencia naar startpunt op dag 1

 

noodzakelijke transfers tijdens de reis

Bagagevervoer

Persoonlijke uitleg over de routes

 

Kaartmateriaal

GPS tracks voor je navigatie app

of GPS apparaat

Nederlandstalige 

ondersteuning en helplijn onderweg

DATA & PRIJS

wekelijks vertrek op zaterdag of zondag

 7 dagen / 6 nachten

€760 per persoon in laagseizoen

€879 per persoon in hoogseizoen (*)

1-persoonskamer: +€299

Excl. terugreis naar Valencia:

Taxi Benicassim-Valencia: 

€135 tot max. 4 personen

Of per trein, ca. 7€ p.p.

9 dagen / 8 nachten

€949 per persoon in laagseizoen

€1099 in hoogseizoen (*)

1-persoonskamer: +€389

Excl. terugreis naar Valencia

Taxi Peñiscola-Valencia: 

€225 tot max. 4 personen

Of per trein, ca. 12€ p.p. 

Prijzen o.b.v. Logies & ontbijt

en verblijf in een tweepersoonskamer

(*) HOOGSEIZOEN:

SEMANA SANTA+PASEN

1 MEI

JULI EN AUGUSTUS

9-12 OKTOBER

1 NOVEMBER

6-9 DECEMBER

KERSTVAKANTIE

OFFERTE AANVRAAG
WANDELREIS
INDIVIDUEEL

Bedankt voor je aanvraag! We controleren de beschikbaarheid. Je krijgt zo snel mogelijk van ons een bericht. Vragen? Bel +34677709109

Peniscola00055.JPG

Ontdek het lieflijke én ruige achterland van Valencia, aan de Middellandse Zee.

Je wandelt 6 of 9 dagen in je eigen tempo door beschermde natuurgebieden, in zowel de bergen als langs de kust.

De kustvlakte staat vol sinaasappels en typische mediterrane begroeiing. Daarachter rijzen steile bergen op, met grillige rotsen van rode zandsteen, bossen vol kurkeiken, olijf- en amandelboomgaarden, witte middeleeuwse dorpjes met eeuwenoud irrigatiekanaaltjes en Moorse kastelen aan de horizon.

 

In de regio Valencia schijnt de zon 300 dagen per jaar en kan het ook in de winter (overdag) nog 20 graden worden.

Het is een rondreis inclusief de noodzakelijke transfers en bagagevervoer.

Verblijf in diverse karakteristieke accommodaties op basis van logies/ontbijt.

Minimum aantal deelnemers voor deze reis is 2.

Je wandelt 4 tot 6 uur per dag, soms op de kustvlakte, maar vooral in een berglandschap. Het hoogteverschil varieert van 100-1000 meter per dag, al naar gelang de variant van de route die je kiest. Soms ga je pittig stijgen en afdalen over smalle paden. Een enkele keer over trappen met soms diepe stappen. Geschikt voor de sportieve energieke wandelaar met bergwandel ervaring.

 

 

Wil je al vóór je reis meer weten over het gebied waar je gaat wandelen? 

Bestel dan het boek 'Castellón, avontuurlijke prachtprovincie aan de Middellandse Zee' van Rick Treffers. Hierin staan bijna alle plaatsen beschreven waar je gaat wandelen!

wandelen over oranje zandstenen.jpg

Dag 1 vrijdag, 11km  +440m stijgen

Vanuit Valencia brengen we je naar het dorpje Almedijar, aan de rand van het beschermde natuurgebied Sierra de Espadán. Kenmerkend zijn de rode zandstenen rotsformaties, dorpjes met Moorse kastelen, allerlei aromatische planten en mossen en vooral de grillige eikenbomen met een bast van kurk. 

Geleidelijk ga je klimmen, langs een bergbeekje, via een mystiek hellingbos naar een bergpas op ruim 800 meter boven zeeniveau. Hier vind je een enorm areaal aan kurkeiken en wijngaarden. Daarna daal je af naar Aín, een bergdorpje met witgekalkte huizen,  middeleeuwse straatjes en een leuk dorpsplein met een bar/restaurant, bodega (wijnkelder/proeverij) en kruidenierswinkeltje met heerlijke hapjes. Verblijf in hotel Ben i Ali of een van de ´casas rurales´ in het dorp.

Dag 2. zaterdag, 12km of 19 km,

+600m  tot  +1000m stijgen

Vandaag een mooie rondwandeling van Aín naar Alcudia de Veo. Je kunt kiezen uit een lange of korte route. De langste route leidt ook naar Jinquer, een dorpje dat sinds de Spaanse burgeroorlog verlaten is en stilaan verdwijnt in het groen. 

Verblijf in hotel Ben i Ali of een van de ´casas rurales´ in het dorp.

Dag 3. zondag 12 km, +600m stijgen

Door een prachtig bos en wijngaarden wandel je naar Veo en het stuwmeer van Benitandus, aan de voet van een indrukwekkende rotsformatie: ´los organos´. Dit zijn grillige ´orgelpijpen´ van rode zandsteen. Hier klim je naar boven en kun je het meer bekijken in Vogelperspectief Overnachting in *hotel Verdía, gevestigd in een voormalige olijfoliemolen, met enorme molenstenen in het interieur. Het hotel heeft een prima restaurant, en ook in het dorp vind je er een aantal.

Dag 4, maandag

Je volgt een prachtig schaduwrijk pad naar Vilamalur. Hogerop, op de flanken van de berg verdwijnt de beschutting en wandel je ineens in het open veld, een slagveld.

Je wandelt hier letterlijk dóór de loopgraven uit de Spaanse burgeroorlog, manshoge muren die als littekens op de berg zijn achtergebleven. Natuur en recente historie komen hier op een bijzondere manier samen. Je hebt een prachtig uitzicht over eindeloos groene heuvels. Je logeert opnieuw in de olijfoliemolen in Sueras.

Dag 5, dinsdag 16km of 28 km, +450 of +635m stijgen

Je wandelt via Tales naar het enorme stuwmeer van Ribesalbes. Een meer met een prachtige turqouise kleur. In de zomer kun je hier kayakken of suppen. Daarna gaat het verder naar Fanzara, vanuit de verte een gewoon bergdorpje. Als je dichter bij komt, zie je overal muurschilderingen, meer dan 100. Fanzara is een openluchtmuseum dat permanent in ontwikkeling is. In juli is er een jaarlijks festival en komen graffiti-artiesten van over de hele wereld om het dorp te transformeren.  Je overnacht in een voormalige kazerne, waar nu een aantal mooie vakantie-appartamenten zijn gevestigd. Je kunt hier zelf koken (er is een kruidenierswinkeltje) of lekker ontbijten bij een van de bars/restaurantjes in het dorp.

Dag 6, woensdag 16 km, +400m stijgen

Na een korte transfer start de wandeltocht door natuurpark Desert de les Palmes, een ruig gebied hoog boven de Middellandse Zee. Er liggen diverse kloosters en kapellen op je route. Langzaam dal je af tot op het strand in Benicassim, waar je overnacht in een kleinschalig hotel of casa rural.

Dag 7, donderdag 10-15 km, nauwelijks stijging

Transfer naar Valencia (voor de 6-daagse reis) of verlenging van de tocht met 3 extra etappes. 

Vanaf nu ga je wandelen met zeezicht.

Allereerst over de Via Verde del Mar, een voormalige spoorlijn, op een paar meter van de branding. De golven breken hier op de rotskust. Oude wachttorens herinneren je aan de tijd dat piraten op hun plundertochten dicht langs de kust voeren, op zoek naar een buit.

Je overnacht in badplaats Oropesa of iets verder noordwaarts in de buurt van Torre la Sal. De route vandaag is niet lang en nagenoeg vlak. Je houdt nog genoeg energie over om na te genieten op het strand.

Dag 8, 16 tot 25 km, nauwelijks stijging

Vandaag doorkruis je de Prat de Cabanes, een beschermd natuurgebied pal achter de kust. Het is een waterrijk gebied met een aantal lagunes, waar zoet bronwater en zout water van de zee zich vermengen. De rietlanden zitten vol zang- en trekvogels. Er staan diverse uitkijk- en observatiehutten in het gebied. De makkelijkste route gaat langs de boomgaarden aan de buitenrand, de mooiste paden lopen dwars door het gebied, over de zompige bodem of fijn kiezelstrand.

Je logeert vandaag is Alcossebre, een rustige badplaats met mooie zandstranden. Je kunt je verblijf hier eventueel met een dag verlengen.

Dag 9. 16 km, +120m stijging

De Sierra de Irta is een beschermd natuurgebied en een van de weinige stukken maagdelijke Mediterrane kust, met de oorspronkelijke vegetatie. Je wandelt hier pal langs het kristalheldere water, grillige baaien en een aantal kleine zandstrandjes. In de verte doemt Peñiscola op, een vestingstadje, gebouwd op een rots in zee.

 

Aan het einde van de dag reis je terug naar Valencia, of verleng je je verblijf aan zee, in een van de vele hotels in Peñiscola?

De (vlieg)reis naar Nederland is niet inbegrepen.

CACSA-vanaf-Torre-de-Francia_DSC07185_we

ACCOMMODATIES

Dag 1 en 2 

***hotel Ben i Ali of een van de ´casas rurales´. 

Dag 3 en 4 

*Hotel Verdia, Sueras. Eenvoudig maar sfeervol hotel in een voormalige olijfoliemolen, midden in een leuk dorpje. In het restaurant vind je nog de enorme molenstenen.

Dag 5

El Castellet, vakantie-appartementen in een voormalige kazerne.

Dag 6.

**Hotel Tramontana of ***Sunny in Benicassim. Prima hotels, niet ver van de boulevard of het strand.

Dag 7

***Hotel Neptuno Oropesa, Hotel Jardin Oropesa,

****Hotel Servigroup Koral Beach,

Dag 8.

***Hotel Sancho III., Hotel/Restaurant Serra d´Irta , ****Gran Hotel las fuentes de Fantasía, Alcossebre

Alle accommodaties tijdens deze reis zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

De volgorde of onderdelen van het programma kunnen gewijzigd worden door  weersomstandigheden of om beschikbaarheid te kunnen garanderen.

meer info wandelreis
bottom of page