top of page

ALBUFERA JUCAR DAGTOCHT

FIETS- DOOR DE RIJSTVELDEN EN SINAASAPPELBOOMGAARDEN

Tarieven

Inclusief: trekking fiets met 3x7 versnellingen, fietstas, helm, 1 GPS toestel en 1 verrekijker per groep, vogelkaart, persoonlijke uitleg over het gebied in het Nederlands, telefonische assistentie onderweg.

ROUTE 1

Start/Finish in Valencia

(Avenida del Puerto):

€29,- per persoon,

minimum 2 deelnemers.

Deze circulaire route is tot 58 km lang, al kun je eerder omkeren.

Op zaterdag en zondag is deze tocht ook mogelijk in een groepje van maximaal 8 personen, onder begeleiding van een Engelstalige gids. Prijs: 29€ p.p.

Je kunt je op deze route ook laten begeleiden door een professionele vogelgids, die je meeneemt naar de mooiste plekken in het gebied en je alles vertelt over de vogels en de diverse ecosystemen in de Albufera.

Prijs op aanvraag.

ROUTE 2

Start in Valencia, Finish in Sueca of Cullera (*)

59€ p.p. bij 2 of 3 deelnemers

54€ p.p. vanaf 4 deelnemers

Dit is de meest afwisselende route en gaat ook langs de Júcar rivier en de sinaasappelboomgaarden. Deze route is niet circulair.

Je kunt stoppen na 45km, 60 of 70 km.

De fietsen worden opgehaald bij het eindpunt en je stapt zelf op de trein terug naar Valencia. (Reistijd 30 min)

Het treinkaartje is inbegrepen. Tegen meerprijs kun je met de taxi terug, die je afzet bij je accommodatie.

Op deze route kunnen we ook  een picknickmand met streekproducten voor je klaarzetten, voor een heerlijke lunch met schitterend uitzicht over de rijstvelden.  

Prijs: 15€ p.p. 

Toeslag e-bike: 30€.

Legitimatie en borgsom verplicht.

De tour is bijna op elke dag van het jaar mogelijk, behalve op zon- en feestdagen en tijdens dagen waarop er wordt gejaagd in de Albufera.

Na het invullen van het boekingsformulier, controleren we de beschikbaarheid van de fietsen en onze begeleider/bezemwagen. Daarna bevestigen we de boeking z.s.m. Vul ook een alternatieve datum in voor het geval we -vanwege het weer- uit moeten wijken naar een andere datum.

Vermeld s.v.p. ook je lengte, zodat we de juiste maat fiets klaar kunnen zetten. En als er kinderen meegaan, vermeld dan hoeveel en hoe oud ze zijn, zodat we kunnen zorgen voor kinderzitjes voor zowel de auto als de fiets. 

 

Betaling bij reservering per bank/betaalverzoek

25%. Restant bij vertrek 

ATTENTIE:

Jouw veiligheid heeft onze aandacht, maar het blijft je eigen verantwoordelijkeheid.

Er gaat geen gids mee op deze tour, je fietst in je eigen tempo. Je krijgt van ons en helm  mee en vragen je voorzichtig te rijden.

Deelnemers worden geacht zelf een reis- en ongevallenverzekering af te sluiten. Wij kunnen via ARAG een verzekering afsluiten voor 5€ per deelnemer per dag. Voorwaarden op aanvraag.

Beschrijving

 

Fiets door de rijstvelden bij het Albufera meer en langs boomgaarden vol sinaasappels bij de Júcar Rivier. Een afwisselende tocht door een labyrint van sloten en vaarten, over dijkjes en rustige weggetjes.  Bekijk hier de video.

De Albufera is een uniek ecosysteem, met duinen, strand, rijstvelden en een enorm meer dat veel bijzondere vogels aantrekt, zoals flamingo´s en allerlei soorten reigers en ibissen

En je kunt er lekker paella eten!

Via de Júcar Rivier wordt het water aangevoerd voor de irrigatie van de rijstvelden en boomgaarden vol exotische vruchten als kaki´s, sinaasappels, avocados en mandarijnen.

Op onze tocht krijg je een verrekijker mee en een kaart met de meest voorkomende vogels in het gebied.
Bij de start krijg je persoonlijke uitleg (in het Nederlands) over het gebied, waardoor je méér zult gaan zien en begrijpen over deze unieke Spaanse polder.
 
En op verzoek zetten we een picknickmand vol lekkere streekproducten voor je klaar op een schitterend punt langs de route. 
Kortom: een heerlijke tocht!

Er is ook en meerdaagse fietsvakantie, inclusief overnachtingen. Je ontdekt dan behalve de rijstvelden en de sinaasappelboomgaarden ook de hoger gelegen delen van de Jucar, inclusief een spectaculaire ´bergetappe´ naar een stuwmeer. Kijk hier voor alle details over deze complete fietsvakantie.

Route

Veel mensen proberen op eigen houtje hun weg te vinden in de Albufera, maar missen de leukste weggetjes of verdwalen in het labyrinth van slootjes en kanaaltjes. 

Wij hebben de mooiste weggetjes voor je uitgezocht, zoveel mogelijk over rustige landbouwwegen, fietspaden of dijken. Deze fietstocht is beschikbaar in verschillende lengtes tussen de 45 en 70km. Je fietst in je eigen tempo, zonder gids, maar mét GPS.

Onderweg kom je een aantal dorpjes tegen met barretjes of restaurantjes. Je fietst voortdurend op zeeniveau, zonder noemenswaardige hoogteverschillen.

Fiets je met jonge kinderen, dan kun je de tocht ook inkorten door te starten in Sueca. 

Je krijgt van ons een GPS apparaat mee, waarin de route is geprogrammeerd.

Zo vind je makkelijk je weg en fiets je in je eigen tempo.

Onze begeleider is slechts 1 telefoontje bij je vandaan. Dat is wel zo prettig.

Bij ernstige mechanische problemen met de fiets komen we ter plekke de fiets repareren of vervangen. 

Voor lekke banden krijg je een reparatiesetje mee. 

Genoemde afstanden zijn indicatief, onder voorbehoud van wijzigingen.

tekst dagtour VV
Video VV Dagtour
bottom of page