top of page
VOORWAARDEN

EN ANNULERINGSBELEID

 

PERSOONLIJKE INFORMATIE

Via onze website kunt u informatie en offertes aanvragen.

De gegevens die u via de website of e-mail verstrekt, gebruiken wij uitsluitend om uw reis te organiseren.

Om praktische redenen kunnen wij uw naam en/of telefoonnummer bekendmaken aan een hotel, B&B, of aan chauffeurs of gidsen die u 'op locatie' moeten ophalen of begeleiden.

 

BEVESTIGING EN AANBETALING

Op onze site kunt u niet direct boeken.

Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen, controleren wij eerst de beschikbaarheid van accommodatie, voertuigen/transfers, fietsen, gidsen of begeleiders.

Na deze eerste controle sturen wij u per e-mail een offerte.

Zodra wij uw akkoord per e-mail hebben ontvangen, vragen wij een aanbetaling om de reservering te bevestigen. Zodra u de aanbetaling heeft voldaan, bevestigen wij uw boeking.

De rest van de reissom dient u binnen 14 dagen vóór aanvang van uw excursie of vakantie te voldoen.

Bij boeking binnen 14 dagen voor aanvang dient het volledige bedrag direct voldaan te worden.

 

ANNULERINGBELEID, conform de Spaanse wetgeving met betrekking tot 'viajes combinados' (pakketreizen)

In het geval dat de organisator de pakketreis vóór de overeengekomen vertrekdatum annuleert, om welke reden dan ook die niet aan de klant kan worden toegerekend, heeft de klant recht op terugbetaling van alle bedragen die in overeenstemming met dit contract zijn betaald vanaf het moment van beëindiging van de reis of het contract. Ook kan er een andere gecombineerde reis van gelijkwaardige of superieure kwaliteit worden aangeboden.  In het geval dat de aangeboden reis van inferieure kwaliteit is, moet het reisbureau de klant het prijsverschil betalen, volgens het contract.

 

De organisator en de verkoper zijn verantwoordelijk voor de betaling aan de consument van de schadevergoeding die, indien van toepassing, overeenkomt met contractbreuk, die in geen geval minder mag bedragen dan 5 procent van de totale prijs van de gecontracteerde reis, indien de bovengenoemde schending plaatsvindt tussen twee maanden en vijftien dagen direct voorafgaand aan de geplande datum van voltooiing van de reis; 10 procent als deze zich voordoet tussen de vijftien en drie dagen ervoor en 25 procent als de bovengenoemde non-conformiteit zich voordoet in de voorgaande achtenveertig uur.

 

In de volgende gevallen bestaat er geen verplichting tot schadevergoeding:
(a) Indien de annulering het gevolg is van het feit dat het aantal personen dat voor de gecombineerde reis is ingeschreven lager is dan de vereiste en dus schriftelijk aan de consument is meegedeeld vóór de daartoe in de overeenkomst gestelde termijn.
b) Wanneer de annulering van de reis het gevolg is van overmacht, het begrip van dergelijke ongunstige weersomstandigheden of klimatologische omstandigheden die, onder veilige omstandigheden, de reis of het verblijf op de bestemming verhinderen, evenals verschillende sociaal-politieke omstandigheden het bestaan op het moment van de ondertekening van dit contract te verhinderen (geval van staatsgreep, epidemieën, uitbraken van sociaal geweld, stakingen, enz.).

 

Op dezelfde manier kan de klant afzien van de gecontracteerde diensten, met het recht om de betaalde bedragen terug te vragen, maar hij moet de organisator of de verkoper compenseren voor de hieronder gespecificeerde bedragen:
Het betaalt boekingskosten, annuleringskosten (bijvoorbeeld annulering van vliegtickets die niet worden vergoed door de luchtvaartmaatschappij), indien van toepassing, en een boete van 5% van het totale bedrag van de reis, als de annulering plaatsvindt met meer dan tien en minder dan vijftien dagen vóór de datum van aanvang van de reis; 15 procent tussen dag drie en tien en 25 procent binnen achtenveertig uur voor vertrek.
Indien de consument of gebruiker niet verschijnt bij aanvang van de reis (no-show), is hij verplicht het totaalbedrag van de gecontracteerde reis/arrangement, dan wel de openstaande bedragen, te voldoen.

 

Zodra u de aanbetaling voor uw boeking heeft betaald, moeten wij uw accommodatie en diensten zo snel mogelijk bevestigen.

Indien het minimum aantal deelnemers aan een reis niet wordt behaald, moeten wij u z.s.m. informeren en kunnen wij een geplande vakantie annuleren.

In dat geval krijgt u eventuele voorschotten terug.

 

 

Indien u - of één van de deelnemers uit uw groep - niet kunt deelnemen aan de excursie of vakantie, kunt u in plaats daarvan iemand anders sturen, onder dezelfde voorwaarden als vastgelegd in de boeking. U bent nog steeds verantwoordelijk voor de betaling. U dient SPAINISH op de hoogte te stellen van deze wijziging. De naamswijziging is kosteloos en kan uitsluitend tot 14 dagen vóór aanvang van de excursie of vakantie plaatsvinden.

 

VERTRAGING

Onze vakanties en excursies beginnen in de Regio Valencia, Spanje.

Uw reis naar Valencia is voor eigen rekening en op eigen risico. Als u te laat arriveert en een transfer of een deel van een reis of tour mist,

zullen we ons best doen om u zo snel mogelijk in contact te brengen met de rest van de reisgroep. Eventuele meerkosten voor deze extra transfers/taxi’s zijn in dit geval echter voor eigen rekening. Als u niet op de geplande dag voor uw rondreis of vakantie verschijnt, verliest u mogelijk de mogelijkheid om te starten en vindt er geen restitutie plaats.

 

 

VOORTIJDIGE ONDERBREKING

Wanneer u voortijdig terugkeert, kunnen wij geen restitutie verlenen voor de reeds geboekte hotels, reizen of maaltijden.

 

Wij raden u aan om vóór aankomst in Spanje een reis-, ongevallen- en/of annuleringsverzekering af te sluiten.

 

EXTREME WEEROMSTANDIGHEDEN OF NOODGEVALLEN OP DE ROUTE

Bij extreme weersomstandigheden of calamiteiten kan het zijn dat wij de route moeten aanpassen, onderbreken, verzetten of annuleren. Dit is geen reden voor restitutie. Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat u uw vakantie zo goed mogelijk kunt voortzetten. Wij kunnen taxi's voor u (en uw fietsen) regelen om hevige regenval, onweer of andere extreme weersomstandigheden te voorkomen.

Deze extra transfers zijn echter voor uw eigen rekening.

 

 

HELMPLICHT

In Spanje is het dragen van de helm verplicht voor iedereen onder de 16 jaar.

Wij raden iedereen aan een helm te dragen. Op wegen buiten de bebouwde kom is dit verplicht.

 

WAARBORG EN/OF VERZEKERING VOOR FIETSEN

Voor de fietsen werken wij samen met verschillende verhuurbedrijven.

In sommige gevallen kunnen zij een borg en/of een kleine vergoeding vragen, ter dekking van eventuele schade en/of diefstal.

Het kan zijn dat u wordt gevraagd om u te identificeren.

 

 

AANBETALING EN ID BIJ HET INCHECKEN

Hotels zijn verplicht hun gasten te registreren en zullen daarom om uw identiteitsbewijs vragen.

Sommige hotels vragen bij het inchecken om een creditcard als borg voor extra diensten zoals maaltijden, minibar en drankjes in hun restaurant.

Als u geen gebruik maakt van deze extra diensten, wordt er niets van uw creditcard afgeschreven.

 

 

PRESTATIE

Voor de uitvoering van onze excursies en rondreizen werken wij samen met lokale vervoerders en touroperators.

Zij zijn primair verantwoordelijk en aanspreekbaar op de kwaliteit en veiligheid van hun dienstverlening.

Elke klacht over deze uitbestede diensten moet per e-mail worden ingediend.

 

 

 

WIJZIGINGEN IN PRIJSAFSTAND, ROUTES ENZ.

Alle informatie op onze website is onder voorbehoud en op basis van beschikbaarheid. Aangegeven afstanden en routes zijn indicatief.

Eventuele fouten in de prijzen worden gecorrigeerd zodra u ons definitieve voorstel en de bevestiging van de boeking ontvangt.

 

 

INSCHRIJVING EN KLACHTEN

SPAINISH is een erkend reisbureau en geregistreerd bij Conselleria de Turismo de Valencia onder nummer CV-Mm1871-V.

U kunt daar klachten indienen over onze dienstverlening.

Onderdeel van onze vergunning is de verplichte aansprakelijkheidsverzekering als reisagent.

Op al onze overeenkomsten is de Spaanse wet van toepassing.

Het merk SPAINISH is geregistreerd bij het Spaanse Agentschap voor handelsmerken en patenten in Madrid.

bottom of page