top of page

WANDELREIS VALENCIA-PEÑISCOLA

Richard van Kruchten, directeur SPAINISH trael

Richard van Kruchten

organisator

GROEPSREIS MET GIDS
Wandelen langs de Middellandse Zee en door de bergen rondom Valencia

Ontdek het lieflijke én ruige achterland van Valencia. Je wandelt 6 dagen met een lokale gids door beschermde natuurgebieden, in zowel de bergen als langs de kust. De kustvlakte staat vol sinaasappels en typische mediterrane begroeiing. Daarachter rijzen steile bergen op, met grillige rotsen van rode zandsteen, bossen vol kurkeiken, olijf- en amandelboomgaarden, witte middeleeuwse dorpjes met eeuwenoud irrigatiekanaaltjes en Moorse kastelen aan de horizon. Je logeert op bijzondere plaatsen, o.a. in een ‘ecohotel’, in een oude olijfoliemolen, in typisch bergdorpjes en aan de rand van het bekende vestingstadje Peñiscola, op een rots aan de Middellandse Zee. Zelf ken ik dit gebied heel goed, ik kom er vaak met mijn eigen gezin. En ik laat jullie graag mijn favoriete plekken zien. Juist in de winter is het hier ideaal wandelweer. In de lente en herfst ook trouwens. Overdag kan het dan 20 graden worden, en de zon schijnt hier 300 dagen per jaar. Grote kans dat je geniet van roze amandelbloesem onder een strakblauwe hemel!

WANDELREIS

Groepsreis met gids

(minimaal 6 deelnemers)

Regio Valencia/Castellón

Wandelniveau 3/5

Beschermde natuurgebieden

Sierra de Espadán

Loopgraven Burgeroorlog

Straatkunst Fanzara

Desert de les Palmes

Sierra de Irta

Vestingstadje Peñiscola

INCLUSIEF

8 overnachtingen in kleinschalige accommodaties, incl. ontbijt

luchthaventransfers

 transfers naar wandelgebieden

Bagagevervoer

6 wandelingen met Engels/Spaanstalige gids

Extra Nederlandse begeleider

bij voldoende deelnemers

DATA & PRIJS

Bepaal zelf een datum 

voor je eigen wandelgroep met gids

(minimaal 6 deelnemers)

9 dagen/8 nachten

€829 per persoon 

in laag- of midseizoen

o.b.v. Logies & ontbijt

in 2 persoonskamer

1-persoonskamer: +€329

verlenging in Valencia mogelijk

Video wandelreis
Peniscola00055.JPG

Ontdek het lieflijke én ruige achterland van Valencia, aan de Middellandse Zee.

Je wandelt 6 dagen met een lokale gids door beschermde natuurgebieden, in zowel de bergen als langs de kust.

De kustvlakte staat vol sinaasappels en typische mediterrane begroeiing. Daarachter rijzen steile bergen op, met grillige rotsen van rode zandsteen, bossen vol kurkeiken, olijf- en amandelboomgaarden, witte middeleeuwse dorpjes met eeuwenoud irrigatiekanaaltjes en Moorse kastelen aan de horizon. 

Je logeert op bijzondere plaatsen, o.a. in een ‘ecohotel’, in een oude olijfoliemolen, in typisch bergdorpjes en aan de rand van het bekende vestingstadje Peñiscola, op een rots aan de Middellandse Zee. In de regio Valencia schijnt de zon 300 dagen per jaar en kan het ook in de winter (overdag) nog 20 graden worden.

Het is een rondreis met 6 stevige wandelingen, onder begeleiding van lokale –engelstalige- gidsen en de noodzakelijke transfers en bagagevervoer.

Verblijf in diverse karakteristieke accommodaties op basis van logies/ontbijt.

Minimum aantal deelnemers voor deze reis is 8, maximum is 16.

Bij voldoende deelname loopt er ook een Nederlandstalige begeleider mee.

Je wandelt 4 tot 6 uur per dag, soms op de kustvlakte, maar vooral in een berglandschap. Het hoogteverschil varieert van 100-600 meter. Soms ga je pittig stijgen en afdalen over smalle paden. Een enkele keer over trappen met soms diepe stappen. Geschikt voor de sportieve energieke wandelaar met bergwandel ervaring.

 

 

Wil je al vóór je reis meer weten over het gebied waar je gaat wandelen? 

Bestel dan het boek 'Castellón, avontuurlijke prachtprovincie aan de Middellandse Zee' van Rick Treffers. Hierin staan bijna alle plaatsen beschreven waar je gaat wandelen!

wandelen over oranje zandstenen.jpg

Dag 1, maandag

Aankomst in Valencia,

(vlieg)reis niet ingrepen.

 

Ontvangst en verblijf in ****hotel Acteon, op loopafstand van het befaamde park door de Turia rivier en de futuristische gebouwen van architect Santiago Calatrava.

Dag 2, dinsdag

De wandelweek begint met een relatief makkelijke wandeling door het dal van de rivier Mijares, met hoge krijtrotsen aan de horizon. De tocht gaat onder andere door het bergdorp Fanzara, een openluchtmuseum waar huizenhoge muurschilderingen en installaties van internationale kunstenaars wedijveren met de traditionele kunst in de 16e eeuwse kerk.

Bekijk hier de video van deze etappe.

Verblijf in *hotel Verdia in Sueras, gevestigd in een voormalige olijfoliemolen, met enorme molenstenen in het interieur.

Dag 3, woensdag

Een eerste kennismaking met de Sierra de Espadán, een beschermd natuurgebied met ruige rode zandstenen rotsen en uitgestrekte bossen. In de Spaanse Burgeroorlog is hier een verdedigingslinie aangelegd en zwaar gevochten. We wandelen letterlijk door de loopgraven, op de flanken van de bergen. Een indrukwekkende combinatie van historie en ongerepte natuur. Overnachting in *hotel Verdía.

Dag 4, donderdag

Via de enorme ‘orgelpijpen’ en het stuwmeer van Benitandus lopen we via olijfboomgaarden naar het witte bergdorpje Aín. Dit 17e eeuwse dorp met schilderachtige straatjes is omgeven door oude boomgaarden en kurkeiken op terrassen en een eeuwenoud irrigatiesysteem met kanaaltjes en aquaducten.

Bekijk hier de video van deze etappe.

Overnachting in een hotel of  Bed&Breakfasts in het dorp Aín, afhankelijk van de grootte en samenstelling van de groep.

Dag 5, vrijdag

Een rondwandeling langs ravijnen en bossen vol kurkeiken tussen Aín en Eslida. 

Op onze weg liggen de ruines van Moorse kastelen.

Overnachting in een hotel of  Bed&Breakfasts in het dorp Aín, afhankelijk van de grootte en samenstelling van de groep.

Dag 6, zaterdag

Na een korte transfer start de wandeltocht 

door de Desert de les Palmes, een ruig gebied hoog boven de Middellandse Zee. Er liggen diverse kloosters en kapellen op onze route. Langzaam dalen we af tot op zeeniveau, om te overnachten in een hotel in Benicassim, dichtbij zee.

Dag 7, zondag

Wandeling door de Sierra de Irta, een beschermd natuurgebied met aan een kant steile bergen en aan de andere kant ‘maagdelijke kust’, zonder moderne bebouwing. We struinen langs  rotsige baaien met kraakhelder water en de oorspronkelijke mediterrane begroeiing. Eindpunt is het witte vestingstadje Peñiscola, met een middeleeuws kasteel dat hoog uittorent boven de zee.

Bekijk hier de video van deze etappe.

U verblijft hier in ****hotel RH Don Carlos, op loopafstand van het historische centrum.

Dag 8, maandag

Een groot deel van de dag heeft u vrije tijd om de vesting en eindeloze steegjes van Peñiscola verder te verkennen of een lange strandwandeling te maken.

In de namiddag vertrekken we richting Valencia, waar u opnieuw verblijft in ****hotel Acteon.

 

 

Dag 9, dinsdag

Na het ontbijt eindigt ons arrangement.

U kunt uw verblijf in Valencia-stad met een of meerdere nachten verlengen.

De (vlieg)reis naar Nederland is niet inbegrepen.

CACSA-vanaf-Torre-de-Francia_DSC07185_we

ACCOMMODATIES

****Hotel Sercotel Acteon, Valencia.

Dit hotel met onlangs vernieuwde kamers ligt op loopafstand van de futuristische ‘Stad van de Kunst en Wetenschappen’, met goede busverbindingen met de zee en het historische centrum van Valencia.

 

*Hotel Verdia, Sueras. Eenvoudig maar sfeervol hotel in een voormalige olijfoliemolen, midden in een leuk dorpje. In het restaurant staan nog de enorme molenstenen.

 

Bed & Breakfasts in Aín.

In dit karisterieke bergdorpje wordt je ondergebracht in een van de vele ‘casas rurales’ of het hotel. Afhankelijk van de grootte en samenstelling van de groep worden de deelnemers verdeeld over diverse accommodaties, elk met hun eigen charme.

**Hotel Tramontana of ***Sunny in Benicassim. Prima hotels, niet ver van de bouelard of het strand-

****RH Hotel Don Carlos Peñiscola of RH Portocristo

Deze comfortabele viersterren hotels liggen niet ver van het historische centrum

Alle accommodaties tijdens deze reis zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

De volgorde of onderdelen van het programma kunnen gewijzigd worden door  weersomstandigheden of om beschikbaarheid te kunnen garanderen.

meer info wandelreis
bottom of page