top of page

CITYTRIP+ VALENCIA
inclusief fiets en 
stadstour v.a. €229,-

CITYTRIP+ VALENCIA INCLUSIEF STADSFIETS EN -TOUR

Tarieven

Prijs voor 3 dagen/2 nachten:

v.a. €229,- p.p., minimaal 2 personen.

Vraag vrijblijvende een offerte op basis van je gewenste startdatum.

INCLUSIEF

- 2 overnachtingen in ****hotel Acteon of ****hotel Silken Puerta Valencia, incl. uitgebreid ontbijt. Verlenging mogelijk.

- Fietstocht met Nederlandstalige begeleider langs een aantal markante plekken in het historische centrum, het Turia Park  en de futuristische Stad van de Kunst en Wetenschappen

- 2 extra fietstochten met GPS in de natuur buiten de stad

- 3 dagen lang de beschikking over een prima fiets, die voor je klaarstaat bij aankomst in het hotel;

- Fietstas/schoudertas, fietshelm, fietsverlichting en veiligheidshesje.

- Parkeergarage voor het veilig stallen van je fiets bij het hotel, dag en nacht.

- Hulp bij het kopen van de juiste OV kaarten (prijs afhankelijk van route) en advies/tips over de juiste haltes etc.

- Flexibele routes van 20-80 km per dag.

-  E-bikes, extra grote fietstassen,  kinderzitjes of Follow me Tandem beschikbaar op aanvraag (meerprijs).

 

- Aangepaste fietsroutes voor kinderen en routes met zwembaden voor de zomervakantie.

Het arrangement start en eindigt in Valencia, Je reis naar Valencia is niet inbegrepen.

Deze kun je makkelijk zelf boeken.

Er zijn directe vluchten met Ryanair, Transavia, Vueling en KLM.

Een mooi en duurzaam alternatief is de trein naar Spanje! Je reist dan via Parijs en Barcelona naar Valencia. Vooral het laatste traject is erg mooi, want je rijdt dan met de trein pal langs de Middellandse Zee!

Prijs van het arrangement onder voorbehoud van beschikbaarheid en tariefswijzigingen.

Tijdens (lokale) feestdagen, in het weekend en van 15 juni t/m 15 september gelden er toeslagen. Vraag vrijblijvend een offerte.

Omdat we geen 'standaard' reizen aanbieden en veel flexibiliteit bieden, hebben we geen geautomatiseerd boekingssysteem. 

Na het invullen van het boekingsformulier, controleren we de beschikbaarheid van het hotel, onze railfietsen en bevestigen we de boeking z.s.m. Vul ook een alternatieve datum in voor het geval we -vanwege het weer- uit moeten wijken naar een andere datum.

Vermeld s.v.p. ook je lengte, zodat we de juiste maat fiets klaar kunnen zetten. En als er kinderen meegaan, vermeld dan hoeveel en hoe oud ze zijn, zodat we kunnen zorgen voor kinderzitjes. 

Beschrijving

 

VALENCIA is dé fietstad van Spanje. Je fietst makkelijk vanuit het autoluwe centrum via mooie fietspaden tot aan het strand. De stad ligt aan de Middellandse Zee en de zon schijnt er 300 dagen per jaar.

 

Onze Citytrip+ heeft een aantal leuke extra's! Je hebt tijdens je hele verblijf een fiets tot je beschikking en op de eerste dag ga je met een Nederlandstalige begeleider de stad verkennen.

Daarna kun je zelfstandig een van onze GPS routes fietsen, in de natuur buiten de stad.

Tijdens de begeleide fietstour verken je het Turia-park (een  oude rivierbedding dwars door de stad) , en fiets je langs een aantal bijzondere plekken in de historische binnenstad. 

Wij zorgen voor handige fietstassen (voor je picknick, camera etc.), GPS,  Nederlandse routebeschrijvingen en uitleg ter plekke. Je hoeft niet elke dag ergens je fiets in te leveren, want hij staat 's nachts gewoon in de parking van je hotel. En de volgende dag kun je weer meteen op pad. Veilig, snel en makkelijk.

In combinatie met de metro en trein kun je bovendien mooie dagtochten maken naar de bergen en natuurgebieden iets verder buiten de stad. Je fietst dan bijvoorbeeld de stad uit en komt met de trein of metro terug.

Als je met je kinderen wilt fietsen, zorgen we voor kinderstoeltjes, -fietsen of de unieke 'Follow me tandem.' De kinderfiets hangt dan achter de fiets van de ouder, en kan worden losgekoppeld zodat het kind ook soms zelfstandig kan fietsen.

Kies je extra routes

 

ROUTE 1 VALENCIA STAD+TURIA

Stroomopwaarts de stad uit

In Valencia kun je makkelijk een hele dag rondfietsen langs het strand en de rivier Turia, maar je kunt ook nog zo’n 40 km

landinwaarts fietsen langs de oevers of in de rivierbedding zelf, over een gravelpad. Je kruist de rivier een aantal keer via houten bruggetjes. 

Lengte: variabel, tot 60 km.

Je kunt eventueel met de metro terug.

ROUTE 2 HORTA NORD EN SAGUNTO

Dwars door de groentetuin van Valencia naar een enorm Romeins kasteel. 

Vanuit Valencia loopt een fietspad dwars door een landbouwgebied met kleine akkertjes, boerderijtjes en sinaasappelplantages. 

In Sagunto kun je naar het Romeins kasteel en amfitheater, bovenop een heuvel. Of naar mooie. rustige zandstranden in de buurt.

Lengte: variabel, 20-50km.

Je kunt met de trein terug naar Valencia.

Trein niet inclusief, ca. 4€ enkele reis

ROUTE 3 VIA VERDE OJOS NEGROS

Fietsen over een oude spoorlijn, dwars door de bergen!

Neem de trein bergop, en rol relaxt weer bergaf. Een tocht door een schitterend landschap, vol oude spoorbruggen en tunnels. Leuk voor alle leeftijden.

Treinkaartje niet inclusief, ca. 6€ enkele reis

De Vía Verde is zó lang, dat je er makkelijk een complete fietsvakantie van kunt maken, inclusief overnachtingen onderweg.

Kijk hier voor de complete Via Verde reis.

ROUTE 4 ALBUFERA EN RIJSTVELDEN

Bootje varen, rare vogels kijken en de échte paella eten!

Via een fietspad door de duinen kom je bij het Albufera meer; een belangrijke stopplaats voor trekvogels. Bij het bezoekerscentrum is altijd wel een zeldzaam exemplaar te zien. Rondom het meer liggen rijstvelden; De beste plek om een echte  paella te proeven!

Lengte: variabel, 30-60km. 

Je kunt eventueel met de trein terug,

ca. 4€ enkele reis

 

Alle routes zijn bijna op elke dag van het jaar mogelijk. ​

Deelnemers aan onze tours worden geacht zelf een reis- en ongevallenverzekering af te sluiten.

tekst dagtour citytrip
Video VV Dagtour
bottom of page