FIETS LANGS KASTELEN
VAN ARAGÓN NAAR VALENCIA 

FIETSVAKANTIE  KASTELEN TERUEL - VIA VERDE - VALENCIA

Fiets door de Middeleeuwen in Albarracín en Teruel, langs geologische wonderen en fascinerende kastelen in het land van Aragón en Valencia. En proef de streek; truffels, ham, olijven en 'orxata'.

Dit is de meest veelzijdige fietsvakantie, langs al mijn favoriete plekken!

 

Het lijkt wel alsof je bij elk dorpje in deze regio een kasteel (of ruine) aan de horizon ziet; Peracense, Albarracín, de Sierra de Espadán, Sagunto...

Deze tocht voert langs bijzondere bouwwerken en fascinerende landschappen. Van de rode, ruige zandstenen fantasierotsen reis je via het spoorfietspad 'Via Verde' en een intens groene 'jungle' vol kurkeiken naar de helder blauwe mediterrane zee, met haar uitgestrekte sinaasappelboomgaarden. Je logeert op bijzondere plekken, in een 'ecohotel', op een truffelfarm, een oude villa of een klooster. 

Een tocht van 7 of 9 dagen met behoorlijk wat hoogtemeters; ideaal voor sportieve fietsers of elektrische genieters!

Via Verde_AlbaIMG_1281.jpg
video-play-button.png
fiets trekking bike icon_edited.png

FIETSVAKANTIE

Indidivueel, vanaf 2 pers.

Fietsniveau 3/5

 

Beschermde natuurgebieden

Sierra de Albarracín

Teruel

Sierra de Espadán

Vía Verde Ojos Negros

Sagunto

Lees hier meer over onze uitgebreide zekerheid, ruime annuleringsregeling en lage aanbetalingen.

INCLUSIEF

overnachtingen in kleinschalige accommodaties, incl. ontbijt

 transfer naar startpunt

 

Trekking fiets met 

fietstassen en reparatieset

Nederlandstalig routeboek

 

Telefonische ondersteuning

 

Pechhulp/vervangende fiets

 

Dagelijks bagagevervoer 

mogelijk (meerprijs)

Lees hier meer over onze uitgebreide zekerheid, ruime annuleringsregeling en lage aanbetalingen.

DATA & PRIJS

Start met fietsen op maandag of  dinsdag

Wekelijks vertrek van april t/m oktober

In de winter vertrek op last-minute basis, als het weer het toelaat.

6 dagen/5 nachten

april, oktober, november

€625 per persoon

o.b.v. Logies & ontbijt

mei, juni, september

€705 per persoon

paasvakantie, juli, augustus

€750 per persoon

9 dagen/8 nachten

april, oktober, november

€860 per persoon

o.b.v. Logies & ontbijt

mei, juni, september

€949 per persoon

paasvakantie, juli, augustus

€1.039 per persoon

e-bike: +€30,- per dag

bagagevervoer (optie)

€32,- per persoon per dag

of 90€ per groep (4-8 pers)

toeslag voor afwijkende vertrekdag:

€100 per persoon.

verlenging in ****Hotel Silken Puerta Valencia: €47,00 p.p. per nacht

logies+ontbijtbuffet 

 
Pinares de Rodeno00014.JPG

Beschrijving

Een fietstocht vol hoogtepunten, door schitterende beschermde natuurgebieden in de provincies Teruel(Aragón), Castellón en Valencia.

Begin- en eindpunt is de stad Valencia, aan de Middellandse Zee. Verbaas je over de architectuur, de enorme parken en de rijke decoratie van deze stad, met een middeleeuws centrum, 'modernistische' markthallen en futuristische bouwwerken van Santiago Calatrava.

In het binnenland lijkt het alsof elk dorpje 

zijn eigen kasteel (of ruine) heeft, op een klif aan de horizon. Peracense, Albarracín, de Sierra de Espadán, Sagunto... Ook hier vind je bijzondere bouwwerken én fascinerende landschappen. Van de rode, ruige zandstenen fantasierotsen rondom Albarracín en Teruel fiets je via de Sierra de Espadán - een intens groene 'jungle' vol kurkeiken- naar de helder blauwe mediterrane zee, met haar uitgestrekte sinaasappelboomgaarden. Je logeert op bijzondere plekken, in een 'ecohotel', op een truffelfarm, een oude villa of een klooster. 

Een tocht van 5, 7 of 9 dagen met behoorlijk wat hoogtemeters; ideaal voor sportieve fietsers of elektrische genieters!

Wil je al vóór je reis meer weten over het gebied waar je gaat fietsen? 

Bestel dan het boek 'Castellón, avontuurlijke prachtprovincie aan de Middellandse Zee' van Rick Treffers. Hierin staan een groot aantal plaatsen beschreven waar je gaat fietsen!

kurkeik.jpg

Programma

Hieronder vind je het vollledige 9-daagse programma. Je kunt ook het 6-daagse programma kiezen. Dan vervallen dag 5, 6 en 7 uit het programma. 

Wil je alsnog meer of minder dagen fietsen of tussendoor ergens een dag rust?

We maken graag een programma op maat.

Dag 1 (maandag of dinsdag)

Peracense-Albarracin (37 of 55 km)

Transfer van Valencia naar Peracense, het startpunt van de fietstocht. Je begint bij het fascinerende kasteel, dat naadloos opgaat in de omgeving van rode zandsteen. Via een uitgestrekte hoogvlakte daal je langzaam af naar vestingstadje Albarracín, met maar liefst 2 kasteen aan de horizon. Je kunt je route nog verlengen door de rivier Guadalaviar te volgen, door een prachtige canyon. 

Je logeert in ***Hotel Albarracin of La Casa del tío Americano. 

Dag 2 (dinsdag of woensdag)

Albarracin-Teruel (42 km)

Na een korte klim fiets je door het natuurgebied Pinares de Rodeno, waar je letterlijk in de aardkorst kunt kijken. Allerlei soorten gesteente komen hier aan de oppervlakte. Het uitzicht over de uitgestrekte vlakte van de Jiloca is fantastisch, en je fietst door een bos vol enorme rode keien in de meest bizarre vormen. Dan gaat het bergaf naar Teruel.

Bij San Blas kun je nog een extra rondje maken naar het stuwmeer. (In de zomer kun je daar kanoën en suppen). Je overnacht in  Teruel, hoofdstad van de 'jamon' (gerookte ham) en uiteraard de Moorse architectuur. Je logeert in Hotel Mudayyan, om de hoek bij het levendige plein Plaza Torico, met veel leuke bars en restaurants.

Dag 3 (woensdag of donderdag)

Teruel - Albentosa, 60 km 

Vanuit Teruel fiets je naar een oude spoorbrug. Hier voeg je in op de Via Verde, een fietspad op een oude mijnspoorweg. Je klimt langzaam, door een gebied vol heuvels van rode klei, omzoomd door pijnbomen. Vergezeld door de geur van wilde rozemarijn en tijm geniet je van het landschap. Fietsen door de bergen was nog nooit zo makkelijk, want voor de trein is de route destijds zo vlak mogelijk aangelegd, met geleidelijke hoogteverschillen.  

Vanaf Puerto de Escandón kom je opnieuw op een hoogvlakte. Onder de oranje aarde groeien zwarte truffels, een delicatesse uit deze streek.  

Je logeert bij een van onze favoriete accommodaties: 'La Casa de la Estación'. Deze B&B ligt op een kilometer van het spectaculaire viaduct van Albentosa, over een diepe canyon; een mooie gebied om even rond te kijken. De eigenaar van de B&B kweekt truffels rondom het huis en kookt er graag mee voor zijn gasten. (het avondeten is niet inbegrepen). Zin in wat extra kilometers en hoogtemeters? Logeer dan vanavond in Manzanera of Mora de Rubielos, beiden historische stadjes op zo´n 10km van de Via Verde.

Dag 4 (donderdag of vrijdag) 

Albentosa - Segorbe, 62 km 

De etappe van vandaag gaat over ontelbare spoorbruggen en enkele lange tunnels (tot wel 500m lengte). Je passeert ook het 50 meter hoge viaduct bij Albentosa. Spectaculair! Vanaf Barracas begin je aan een afdaling en hoef je nauwelijks nog te trappen. 

Je logeert in ****hotel Spa Martin el Humano in Segorbe. ´s avonds kun je hier leuk wandelen door het historische centrum en het park rondom het kasteel.

Dag 5 (vrijdag of zaterdag)

Deze dag kun je overslaan als je je reis wilt inkorten. Je mist dan wel een mooie route door de Sierra de Espadán, langs een aantal kastelen en uitkijktorens uit de Moorse tijd.

Deze route is 34 of 55 km lang. 

De Sierra de Espadán is bekend vanwege de kurkeiken, ruige vuurrode rotsformaties en boomgaarden vol amandelbomen en schilderachtige dorpjes met Moorse kastelen aan de horizon. 

De korte route heeft 500 hoogtemeters, zowel bergop als bergaf. Op een e-bike is deze route goed te doen.
De lange route (+1000 en -1000m) is alleen geschikt voor zeer geoefende fietsers die niet schrikken van afdalingen langs diepe ravijnen. Op een E-bike is het een stuk makkelijker, maar je zult zelf ook stevig moeten trappen.

Dag 6 (zaterdag of zondag)

Segorbe-Mar de Fulles, 50 km

Deze dag kun je overslaan als je je reis wilt inkorten.

Vanuit Segorbe fiets je via de rand van de Sierra de Espadán naar 'Mar de Fulles'.

Een prachtige route door oude olijf- en amandelboomgaarden, die op terrassen zijn aangelegd tegen de hellingen. 

Dit 'ecohotel' is gebouwd volgens een duurzame filosofie, die in allerlei details terug te vinden is. Het gebouw is van hout, wekt haar eigen stroom op en in de keuken, waar alleen wordt gekookt met producten uit de buurt of uit de eigen tuin. Producten van 'foute multinationals' zul je er niet vinden. De kamers hebben geen tv, maar een enorm raam, met zicht op de bergen. Het minimum verblijf in dit hotel is 2 dagen. Dat komt mooi uit, want je kunt er heerlijk relaxen in de tuin genieten van rust en natuur. Er is een yoga

ruimte en zwembad met eindeloos uitzicht. 

Dag 7.

Extra dag in Ecohotel Mar de Fulles.

Je kunt deze dag besteden om te relaxen, of een korte tocht te fietsen naar de grotten van Vall d´Uixo, waar je een booottocht kunt maken op een onderaardse rivier.

Of we brengen je naar een bergpas in de Sierra de Espadán, voor een spectaculaire  tocht terug naar het hotel. Meer info over deze tocht vind je hier.

Dag 8 (maandag) 

Mar de Fulles - Sagunto- Canet, 53 km

Vandaag komt de Middellandse Zee in zicht. Via eindeloze sinaasappelplantages daal je af tot op zeeniveau. In Sagunto kun je het Romeinse kasteel en amfitheater bezoeken. Daarna volg je een rivierbedding tot aan de Canet d'en Berenguer, een rustige badplaats met een mooi zandstrand.

Je overnacht in ****Hotel Els Arenals, ****AGH of **Hotel Puerto Canet.

Stuk voor stuk comfortabele hotels, dichtbij de zee. Er is een mooie boulevard en een aantal prima restaurants. Ook hier kun je je verblijf eventueel met een nacht verlengen. 

Dag 9 (dinsdag)

Canet - Valencia, 35/50 km 

Na het ontbijt fiets je richting Valencia, via een lange of korte route.

De lange route gaat lansgs de Marjal de Almenara, een moerasgebied waar het soms wemelt van de watervogels en flamingo´s.

Daarna volg fiets je via Sagunto door 'de groentetuin van Valencia', een tuinbouwgebied met kleine boerderijtjes. Bij sommige boerderijtjes kun je 'Horchata' proeven, een typisch drankje waarvan het belangrijkste ingrediënt ter plekke wordt verbouwd. Via de boulevard en het strand rijd je daarna de stad Valencia binnen.  

Je kunt hier verder fietsen via de rivierbedding van de Turia, tegenwoordig een stadspark van 8 kilometer lang.

Een prachtige groene long door de stad, waar je futurtische gebouwen tegenkomt van architect Santiago Calatrava.

In Valencia eindigt het fietsarrangement.

VERLENGING IN VALENCIA

Je kunt je verblijf in Valencia verlengen.

​Wij raden je ****hotel Silken Puerta Valencia aan. Dit hotel ligt op loopafstand van het stadspark in de Turia rivier en de futuristische gebouwen van Calatrava. Het hotel heeft een veilige parkeergarage, zodat je ook de rest van je verblijf over onze fietsen zou kunnen beschikken.

In Valencia kun je een mooie fietstocht maken door het centrum, het Turia park en de futuristische Stad van de Kunst en Wetenschap, onder begeleiding van een Nederlandse gids.

 

NOG MEER FIETSEN?

Bekijk dan bijvoorbeeld onze meerdaagse fietstocht naar het Albufera-meer, de rijstvelden en de Jucar rivier.

Ook kun je kiezen voor onze route over de Via Verde de Zafán en Ebro Delta.

Of een 

Of huur na afloop een camper om Spanje verder te ontdekken.

CACSA-vanaf-Torre-de-Francia_DSC07185_we

Bijzonderheden

Deze reis is elke week mogelijk, van Pasen t/m eind oktober.

De vertrekdag is maandag of dinsdag. 

LUCHTHAVENTRANSFERS zijn niet inbegrepen.

op de luchthaven staan altijd taxi's klaar.

Hun dienstverlening en tarieven zijn betrouwbaar.

Een taxi van of naar de de luchthaven kost €20,- tot €30,-

Alternatief is de metro. Een rit met de metro van of naar de luchthaven kost ca. €4,- per persoon, enkele reis.

UITRUSTING VAN DE FIETSEN

Bij de pakketprijs zijn trekking fietsen inbegrepen, uitgerust met verende voorvork, bagagedrager, 1 of 2 fietstassen achterop de fiets, stuurtasje, reparatiekit, bidonhouder en geel reflecterend hesje.

 

E-BIKES

E-bikes zijn beschikbaar voor een meerprijs van €30,- per dag.

Bijna alle e-bikes hebben een BOSCH middenmotor.

 

PECH ONDERWEG

In de reparatiekit zit een fietspomp, een reserve binnenband en materiaal om de banden te kunnen verwisselen en plakken. 

Bij ernstige mechanische problemen onderweg komt er iemand ter plaatse om de fiets te repareren of te vervangen. Overigens alleen als mensen zich houden aan door ons voorgestelde  route. Een lekke band valt niet onder onder de pechhulp, die zouden mensen redelijkerwijs zelf kunnen herstellen.

 

ROUTEBESCHRIJVING en GPS

De deelnemers krijgen een duidelijke  Nederlandse routebeschrijving mee.

Daarnaast kun je een Garmin GPS meekrijgen als navigatiehulpmiddel. Of we sturen je .gpx bestanden als je je eigen GPS of Garmin wilt meebrengen.

Ook zijn alle routes te volgen via de app Wikiloc, op je eigen mobiele telefoon. 

TELEFONISCHE ASSISTENTIE (HOTLINE) ONDERWEG van 08:00 tot 20:00 uur.

De (vlieg)reis naar Nederland is niet inbegrepen.

Alle accommodaties tijdens deze reis zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

De volgorde of onderdelen van het programma kunnen gewijzigd worden door  weersomstandigheden of om beschikbaarheid te kunnen garanderen.