top of page

RONDJE ALBUFERA

FIETS- EN BOOTTOCHT RONDOM HET ALBUFERA MEER (VALENCIA)

Tarieven

 

inclusief oversteek met fiets (op bootje):

69€ p.p. voor 2 personen 

49€ p.p. voor 4 personen 

39€ p.p. voor 6-8 personen

(route zoals beschreven)

zonder oversteek op bootje:

35€ p.p. voor 2 personen

(De route is dan minder uitgebreid)

Inclusief: Fietshuur, fietstas, GPS 

verrekijker, vogelkaart, informatie over het gebied in het Nederlands, reparatiesetje. Kinderzitjes, Follow-me tandem en fietsaanhangers zijn op aanvraag beschikbaar. Bij ernstige mechanische problemen met de fiets komen we ter plekke de fiets repareren of vervangen.

Toeslag e-bikes: 20€.

Legitimatie en borgsom verplicht.

De tour is bijna op elke dag van het jaar mogelijk. Speciale fietskleding is niet nodig.

Als er slecht weer wordt voorspeld, verplaatsen we de tocht -in overleg- naar een andere dag.

Na het invullen van het boekingsformulier, controleren we de beschikbaarheid van onze boot en de fietsen en bevestigen we de boeking z.s.m. Vul ook een alternatieve datum in voor het geval we -vanwege het weer- uit moeten wijken naar een andere datum.

Vermeld s.v.p. ook je lengte, zodat we de juiste maat fiets klaar kunnen zetten. En als er kinderen meegaan, vermeld dan hoeveel en hoe oud ze zijn, zodat we kunnen zorgen voor kinderzitjes voor zowel de auto als de fiets. 

 

Betaling bij reservering per bank/betaalverzoek

25%. Restant bij vertrek 

ATTENTIE:

Jouw veiligheid heeft onze aandacht, maar het blijft je eigen verantwoordelijkeheid.

Er gaat geen gids mee op deze tour, je fietst in je eigen tempo. Je krijgt van ons en helm  mee en vragen je voorzichtig te rijden.

Deelnemers worden geacht zelf een reis- en ongevallenverzekering af te sluiten. Wij kunnen via ARAG een verzekering aflsluiten voor 5€ per deelnemer per dag. Voorwaarden op aanvraag.

Beschrijving

 

Fiets rondom het Albufera meer en steek met de fiets het water over... Dit is de enige manier om in 1 dag álle unieke plekken rondom het meer te ontdekken; een afwisselende tocht door het labyrint van sloten en vaarten, langs pittoreske haventjes, over dijkjes en rustige weggetjes.  De Albufera is een uniek ecosysteem, met duinen, strand, rijstvelden en een enorm meer dat veel bijzondere vogels aantrekt, zoals flamingo´s en allerlei soorten reigers en ibissen

En je kunt er lekker paella eten!

Op onze tocht krijg je een verrekijker mee en een kaart met de meest voorkomende vogels in het gebied, zodat je optimaal kunt genieten van alles wat je ziet. Je fietst langs een aantal pittoreske haventjes en op je weg vind je veel restaurantjes om een authentieke paella of ´all i pebre´ te proeven!
Een heerlijke tocht!

Je kunt ook kiezen voor een meerdaagse tocht, inclusief overnachtingen. Je ontdekt dan behalve de rijstvelden ook de sinaasappelboomgaarden rondom de Jucar rivier. Kijk hier voor alle details over deze reis.

De video op deze pagina gaat over deze meerdaagse reis. De dagtocht beslaat een deel hiervan.

Route

De afstand van de fietsroute is 51 of 67 km. Fiets je met kinderen, dan kun je de tocht inkorten.

In dat geval halen we je op en brengen we je terug naar Valencia (tegen meerprijs).

Startpunt is Avenida del Puerto in Valencia. 

Vanaf daar fiets je via de Stad van de Kunst en Wetenschappen en de haven richting Pinedo. Daar volg je het strand en fiets je door de duinen. Je vindt daar al de eerste restaurantjes. Daarna kom je bij een mooie lagune en het grote Albufera meer

In het dorpje El Palmar vind je tientallen restaurantjes om een terrasje te pikken of een van de streekgerechten te proberen.

Daarna fiets je verder rond het meer, door de rijstvelden. Op je weg vind je een aantal haventjes met kleine vissersbootjes. Bij el Tancat de la Pipa kun je de observatiehut bezoeken om bijzondere vogels te spotten. Daarna stap je met fiets en al op een bootje en word je aan de andere kant van het meer weer afgezet.

Daar word je opgehaald en teruggebracht naar Valencia (voor de 51 km tocht). Of je fietst zelf terug naar de stad (+16 km). 

 

Je fietst in je eigen tempo. Alleen de tijd voor het bezoek aan de observatiehut en de oversteek in het bootje wordt vooraf bepaald. 

Je krijgt van ons GPS mee, zodat je zorgeloos je weg vindt in het labyrint van sloten, vaarten en weggetjes.

tekst dagtour VV
Video VV Dagtour
bottom of page