top of page
Rondje Espadan met groep Heidi_DSC01591 (12).JPG

ENERVEREND ESPADÁN

DOOR KURKBOSSEN EN RUIGE RAVIJNEN

Tarieven

Inbegrepen: Fietshuur, -helm, fietstas, het afleveren en ophalen van de fietsen bij het start- danwel eindpunt, Garmin GPS apparaat, reparatiesetje en Nederlandse uitleg. Kinderzitjes en aanhangers zijn op aanvraag beschikbaar. Bij ernstige mechanische problemen met de fiets komen we ter plekke de fiets repareren of vervangen. 

PRIJS per persoon vanaf station Nules:

€69,- p.p. bij 2 of 3 deelnemers.

€59,- p.p. vanaf 4 deelnemers

Kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding van volwassenen): €39,- p.p.

Een treinkaartje Valencia-Nules kost je ongeveer 9€ retour. De trein rijdt 2x per uur.

TAXI service vanuit Valencia of Sagunto/Canet op aanvraag.

De tour is bijna op elke dag van het jaar mogelijk. Speciale fietskleding is niet nodig.

In de zomer kun je zwemmen in (openbare) zwembaden langs de route. (Entree ca. €2,- p.p.)

Na het invullen van het boekingsformulier, controleren we de beschikbaarheid van onze chauffeur en de fietsen en bevestigen we de boeking z.s.m. Vul ook een alternatieve datum in voor het geval we -vanwege het weer- uit moeten wijken naar een andere datum.

Vermeld s.v.p. ook je lengte, zodat we de juiste maat fiets klaar kunnen zetten. En als er kinderen meegaan, vermeld dan hoeveel en hoe oud ze zijn, zodat we kunnen zorgen voor kinderzitjes voor zowel de auto als de fiets. 

ATTENTIE:

Jouw veiligheid heeft onze aandacht, maar het blijft je eigen verantwoordelijkeheid.

Een goede beheersing van je evenwicht en fiets zijn noodzakelijk tijdens de afdalingen. 

Het gebruik van een fietshelm is verplicht. Als je nog geen reisverzekering hebt, kunnen wij via ARAG een ongevallenverzekering afsluiten voor 4€ per deelnemer per dag. Voorwaarden op aanvraag.

Beschrijving

 

Onze mooiste fietstocht in de Regio Valencia! Start op ruim 800m hoogte boven zeeniveau en rol bijna vanzelf terug naar zeeniveau, dwars door Sierra de Espadán, een beschermd natuurgebied. Je fietst van de ene verbazing in de andere, langs kronkelige kurkeiken en sappige sinaasappels, langs kloven en ravijnen, via stille weggetjes naar dromerige dorpjes. De Espadán is ruig en veelzijdig, een spectaculair landschap dat telkens verandert.

Er liggen een aantal historische dorpjes, zoals het witte plaatsje Aín, met middeleeuwse straatjes en Onda, befaamd vanwege het keramiekmuseum en het ´kasteel met de 300 torens´.

In de zomer kun je zwemmen in (openbare) zwembaden dichtbij de route.

Bij de start krijg je korte uitleg (in het Nederlands) over het gebied. Daarna fiets je in je eigen tempo naar beneden. Onze GPS wijst je de weg. Kies je de makkelijkste route, dan rol je bijna vanzelf naar het eindpunt. Kies je de sportieve route, dan zul je hier en daar een eindje moeten klimmen. Telkens met een schitterende afdaling als beloning.

Onderweg vind je de nodige picknickplaatsen en een aantal dorpjes om te stoppen voor een drankje of om te eten. Op verzoek zetten we exclusief voor jullie een picknicktafel neer op een speciale plek langs de route.

Je kunt ook een compleet georganiseerde meerdaagse tocht boeken door dit gebied. Deze maken we op maat, al naar gelang je conditie.

Route

De afstand en het beginpunt van deze route zijn variabel.

 

De makkelijkste route gaat bijna alleen bergaf en/of over nagenoeg vlak terrein. Deze is zo´n 40 km lang en gaat via het kasteel Onda en sinaasappelplantages naar het eindpunt, station Nules.

Wil je een sportievere tocht, dan verlengen we je route tot 50 of 60 km en zul je af en toe moeten klimmen.

(Met een mooie afdaling als beloning)

Fiets je met jonge kinderen, dan kiezen we een traject van 15-20km met weinig hoogteverschil, over weggetjes met nauwelijks verkeer. Eindpunt is in dat geval het magnifieke ´kasteel met 300 torens´, in Onda. Je kunt het kasteel bezoeken. 

Het verzamelpunt vóór de tocht is het treinstation Nules.

Je kunt hier makkelijk met de trein komen. Bijna elk half uur rijdt er een trein vanuit Valencia of Castellón.

Je kunt ook met eigen vervoer naar Nules komen. Dan pikken we je daar op en brengen we naar het startpunt in de bergen.

tekst dagtour VV
Video VV Dagtour
bottom of page