top of page

Van de prehistorie naar de toekomst

startpunt  Albarracín

FIETSVAKANTIE  ALBARRACÍN - VALENCIA

Ontdek de Sierra de Albarracín en de Moorse stad Teruel, volg de oude spoorlijn Via Verde Ojos Negros tot aan de Middellandse Zee, en eindig bij de futuristische Stad van de Kunst en Wetenschappen in Valencia.

Je start in Albarracín en het nabijgelegen beschermde natuurgebied met prehistorische rotstekeningen. Dan gaat het bergaf richting de Moorse stad Teruel en voeg je in op het spoorfietspad dat Ojos Negros verbindt met de haven van Sagunto, aan de Middellandse Zee.  Onderweg passeer je oude spoorbruggen en tunnels in een schitterend landschap met kleine dorpjes en olijf- en amandelboomgaarden.

Christy_Pinares de Rodeno_20190426_11084
Text Albarracin-VLC NL
Beschrijving

 

Ontdek de Sierra de Albarracín en de Moorse stad Teruel, volg de oude spoorlijn Via Verde Ojos Negros tot aan de Middellandse Zee, en eindig bij de futuristische Stad van de Kunst en Wetenschappen in Valencia.

Vanuit Valencia brengen je naar het bergachtige binnenland van Teruel en fiets je in 5 etappes terug naar Valencia. Je start in Albarracín en het nabijgelegen beschermde natuurgebied met prehistorische rotstekeningen. Dan gaat het bergaf richting de Moorse stad Teruel en voeg je in op het spoorfietspad dat Ojos Negros verbindt met de haven van Sagunto, aan de Middellandse Zee.  Onderweg passeer je oude spoorbruggen en tunnels in een schitterend landschap met kleine dorpjes en olijf- en amandelboomgaarden.

Je fietst deze tocht zelfstandig, aan de hand van onze Nederlandse routebeschrijving of GPS. Onderweg logeer je in prima hotels of B&B's, dichtbij de route.

We kunnen er ook voor zorgen, dat je bagage elke dag naar de volgende accommodatie wordt gebracht.

De moeilijkheidsgraad van deze tocht is 2 tot 3, op een schaal van 5. Op de eerste dag is er een klim van ca. 200m. Daarna gaat het vooral bergaf. Als je invoegt op het spoorfietspad Via Verde kom je eerst nog op een traject met vals plat, maar al snel ben je op een hoogvlakte. Daarna is het alleen nog maar bergaf tot bij de Middellandse Zee.

Door deze route te combineren met onze tocht 'Land of Contrasts'  of Albufera en Jucar  kun je een route samenstellen tot maar liefst 15 dagen.

Lees hier meer over onze uitgebreide zekerheid, ruime annuleringsregeling en lage aanbetalingen.

 

Route

 

Onze standaard route is 5 dagen fietsen, met etappes van 45 tot 70 km per dag.  Op verzoek kunnen we de tocht korter of langer maken. of een mooie 'omweg' toevoegen door Parque natural Sierra de Espadán. 

Dag 1 Albarracín - Teruel, 45 km 

's Morgens brengen we je van Valencia naar Albarracín, zo'n 190 km landinwaarts.

Het is een van de mooiste vestingstadjes van Spanje. Je krijgt hier de tijd om even rond te kijken. Daarna begint de fietstocht, met een korte klim naar natuurgebied Pinares de Rodeno, bekend vanwege de enorme rode zandstenen rotsen en prehistorische rotstekeningen

Het uitzicht over de vlakte van de rivier Valdecebro is fantastisch, en je fietst door een bos vol enorme rode keien in de meest bizarre vormen. Dan gaat het bergaf naar Teruel, waar je overnacht. Teruel is beroemd om haar 'jamon' (gerookte ham) en uiteraard de Moorse architectuur. Je logeert in Hotel Mudayyan of Reina Cristina, om de hoek bij het levendige plein Plaza Torico, met veel leuke bars en restaurants.

In de zomer logeer je in ****Parador de Teruel, een luxe hotel met zwembad, aan de rand van de stad.

Dag 2: Teruel - Albentosa, 51 km 

Vanuit Teruel voeg je in op de Via Verde en fiets je door een kleurrijk bos, waar het groen van de pijnbomen fel afsteekt tegen het enorme zandstenen ´duinen´ in terracotta kleur. De Via Verde is een fietspad op een oude mijnspoorweg, richting de Middellandse Zee. Fietsen door de bergen was nog nooit zo makkelijk, want voor de trein is de route destijds zo vlak mogelijk aangelegd, met geleidelijke hoogteverschillen.  Vergezeld door de geur van wilde rozemarijn en tijm geniet je van het landschap. 

Tot Puerto de Escandón fiets je geleidelijk bergop en kom je op een hoogvlakte. Hier logeer je bij een van onze favoriete accommodaties: 'La Casa de la Estación'. Deze B&B en truffelfarm ligt op een kilometer van het spectaculaire viaduct van Albentosa, over een diepe canyon; een mooie gebied om ´s avonds nog even te wandelen. De eigenaar van de B&B kweekt truffels rondom het huis en kookt er graag mee voor zijn gasten. (het avondeten is niet inbegrepen)

 

Dag 3: Albentosa - Segorbe, 62 km 

De etappe van vandaag gaat over ontelbare bruggen en enkele lange tunnels (tot wel 500m lengte). Je passeert ook het 50 meter hoge viaduct bij Albentosa. Spectaculair! Vanaf Barracas begin je aan een afdaling en hoef je nauwelijks nog te trappen. 

Je logeert in ***Hotel Maria de Luna in Segorbe. Tegen meerprijs kun je verblijven in ****Hotel Spa Martin el Humano.

 

Op dit punt kun je een extra dag invoegen om onze Moorse kastelenroute te fietsen. Deze gaat door de Sierra de Espadán, een beschermd natuurgebied.

Het is bekend vanwege de kurkeiken en vuurrode rotsformaties en boomgaarden vol amandelbomen en langs schilderachtige dorpjes en Moorse kastelen aan de horizon. Je zult hier en daar bergop moeten fietsen (over rustige asfaltwegen) , maar het uitzicht maakt alles goed.

 

Dag 4: Segorbe - Sagunto- Canet, 53 km

Vandaag komt de Middellandse Zee in zicht. Via eindeloze sinaasappelplantages daal je af tot op zeeniveau en volg je de kust tot Canet d'en Bergenguer, een rustige badplaats met een mooi zandstrand.

Je overnacht in Hotel ****AGH of **Hotel Puerto Canet.

Allebei prettige hotels, dichtbij de zee. Er is een mooie boulevard en een aantal prima restaurants. Ook hier kun je je verblijf eventueel met een nacht verlengen om een dagje te relaxen aan zee. 

 

Day 5: Canet - Valencia, 35/50 km 

Na het ontbijt fiets je naar Sagunto. Je kunt hier het Romeinse kasteel en amfitheater bezoeken. Daarna volg je de 'Vía Xurra', een fietspad over een voormalige spoorlijn, dwars door 'de groentetuin van Valencia', een tuinbouwgebied met kleine boerderijtjes. Bij sommige boerderijtjes kun je 'Horchata' proeven, een typisch drankje waarvan het belangrijkste ingrediënt ter plekke wordt verbouwd. 

Ook kun je vanaf hier zoveel mogelijk de kustlijn volgen en via de boulevard de stad Valencia inrijden. 

Hier kun je verder fietsen via de rivierbedding van de Turia, tegenwoordig een stadspark van 8 kilometer lang.

Een prachtige groene long door de stad, waar je futuristische gebouwen tegenkomt van architect Santiago Calatrava.

In Valencia eindigt de 5-daagse fietstocht.

Wij kunnen zorgen voor een hotel voor de rest van je verblijf.

Je kunt eventueel nog een extra fietsdag toevoegen, naar de Albufera; een meer en rijstvelden ten zuiden van de stad.

Wij raden je ****hotel ****Silken Puerta Valencia aan. Dit hotel ligt op loopafstand van de Turia rivier en de futuristische gebouwen van Calatrava. Het hotel heeft een veilige parkeergarage, zodat je ook de rest van je (op aanvraag) ook voor de rest van je verblijf over onze fietsen zou kunnen beschikken.

 

 

Tarieven

 

Prijs voor 2 deelnemers

Gebaseerd op 5 fietsdagen / 4 overnachtingen: 

€ 550 per persoon, op basis van bezetting van een tweepersoonskamer.

Hoogseizoen (*): +€150 per persoon

Minimum 2 deelnemers

Optioneel dagelijks bagagevervoer bij 2 deelnemers: €35 per persoon per dag. Minimum 2 deelnemers

Hoogseizoen (*) : +€150 per persoon

Minimum 2 deelnemers

 

Lees hier meer over onze uitgebreide zekerheid, ruime annuleringsregeling en lage aanbetalingen.

INBEGREPEN in het arrangement:

Trekking fiets met fietstassen en helm gedurende 5 dagen, 4 nachten accommodatie in hotels of B&B  op basis van logies/ontbijt, gedetailleerd routeboek met informatie over horeca etc. langs de route, bandenplakset, Nederlandse ondersteuning en pechhulp (bij ernstige technische problemen) tussen 9:00 en 18:00. 

GPS tracks zijn beschikbaar voor de mobiele app Wikiloc of als  .gpx bestand voor je eigen GPS apparaat. Optioneel kun je via ons een GPS huren. 

Toeslag E-bike (met Bosch motor):

€ 150 per persoon voor 5 dagen.

Borgsom: €50 voor normale fietsen en €150 voor e-bikes.

Toeslag voor eenpersoonskamer: € 225, voor 4 nachten

Toeslag GPS apparaat: € 10 per day

Extra overnachting in ****Silken Puerta Valencia (voor of na de fietstocht): € 47,00 p.p.p.n. inclusief ontbijt. Op zaterdagavond en tijdens de maanden Juli en augustus: €52,- p.p.p.n.

Hoogseizoen: 15 juni t/m 15 september, Semana Santa, Paas- en kerstvakantie t/m 6 januari en tijdens lokale feestdagen zoals 1 mei en 9 oktober, en evenementen zoals Fallas (15 t/m 19 maart), Moto GP (13 t/m 15 november) en Marathon Valencia (27 t/m 29 november). 

Prijs voor verblijf in Ecohotel Mar de Fulles of voor het verlengen of inkorten van de route op aanvraag. Met alle plezier maken we jouw route op maat.  

Alle tarieven op basis van beschikbaarheid en bij vertrek op MAANDAG.

Eventueel kun je op ZONDAG al naar Albarracín worden gebracht, zodat je tijd hebt om daar een dagje rond te kijken.

In dat geval overnacht je zondagavond in Albarracín (tegen meerprijs) en start je op maandag met fietsen.

Op andere vertrekdagen, gedurende vakanties of lokale evenementen of ‘fiestas’ kan de prijs verschillen. 

Als je het boekingsformulier invult, controleren we de beschikbaarheid en komen we zo snel mogelijk bij je terug met een prijsopgave.

Deze tour start in principe elke dinsdag van 15 april t/m 15 oktober. Andere vertrekdagen op aanvraag.

Voor de wintermaanden hebben we een alternatief programma, de reis Albufera-Jucar, dwars door de sinaasappalboomgaarden. Deze reis is er ook in een 3-daagse variant, inclusief een unieke vogelexcursie.

 

NIET INBEGREPEN:

Extra nachten, persoonlijke reis-, ongevallen of annuleringsverzekering, je vlucht of reis anderszins naar Spanje / Valencia, airport transfers, borgsom voor de fietsen.

 

All genoemde prijzen op basis van beschikbaarheid en onder voorbehoud van wijzigingen. 

Voor vragen of reserveringen kun je ons ook bellen:  +34 677 709 109

We spreken Nederlands.

Video Albarracin
bottom of page