top of page

3 DAGEN
ECOLOGISCHE LUXE

Kijk alvast rond in 360°!

  • Trustpilot Review
  • Facebook Clean
  • Blanco Icono de Instagram
  • YouTube - círculo blanco
  • LinkedIn - círculo blanco
logo-CV-palmera_white.png
logo creaturisme_wit.png
Wandel, logeer en ontspan 3 dagen lang in de Sierra de Espadán; een beschermd natuurgebied met betoverende bossen vol kurkeiken, borrelende beekjes en rode ravijnen. Slapen en eten doe je bij ****Ecohotel Mar de Fulles, een (nagenoeg) energieneutraal hotel/restaurant met yoga-faciliteiten. 

Mar de Fulles is een uniek, duurzaam project. Door de oriëntatie van het gebouw ten opzichte van de zon is er (bijna) het hele jaar geen airco of verwarming nodig. Alle electriciteit wordt opgewekt en opgeslagen op het eigen terrein. De hotelkamers hebben geen tv, maar een panoramisch raam met uitzicht op de bergen. Er is een eigen waterbron en waterzuivering. 

Ingrediënten voor de keuken komen uit de eigen tuin of uit de buurt. Water, ecologische wijn en bier worden speciaal voor het hotel gebotteld. En in het enorme park rondom het hotel staan bijenkasten voor heerlijke biologische honing. En je kunt er je eigen CO2 compenseren door een boom te planten. De oudste boom in het park is een monumentale kurkeik van 650 jaar oud!

En in het beekje voelt het ijsvogeltje zich als een vis in het water.

 

Christy_Alcornoque_Mar de FullesDSC_2535
video-play-button.png

PROGRAMMA EN DETAILS

Christy_Alcornoque_Mar de FullesDSC_2535

Parque Natural Sierra de Espadán

Kronkelige kurk en ruige ravijnen

Parque Natural Sierra de Espadán dankt haar naam aan de hoge, puntige bergen van rode zandsteen. Dit gesteente is poreus en houdt water vast. Daarom vind je in het gebied veel bronnen en beekjes. Al dat water, zon en de mineraalrijke bodem zorgen voor een enorme biodiversiteit.

Niet voor niets wordt de Sierra de Espadán ook wel 'de Mediterrane Jungle' genoemd. Een karakteristieke boom is de kurkeik, met een grillige stam en wonderlijke vertakkingen. Je gaat tijdens de wandeling ongetwijfeld mooie reptielen en roofvogels tegenkomen. De meest fascinerende wellicht is de slangenarend, die met zijn witte buik en enorme vleugels fel afsteekt tegen mediterraan blauwe lucht.

Voor dit wandelarrangement van een paar dagen heb je in principe geen auto nodig, want vanuit het hotel loop je zó de natuur in. 

TITELBEELD Sierra Espadan_organos Benita

Wandelroutes en activiteiten

Lagunes en Moorse kastelen

Een van de wandelroutes gaat naar La Dehesa, een beschermd natuurgebied met een kleine lagune. Ook vinden we onderweg molenstenen, die vroeger op deze plaats werden uitgehakt uit de rotsen. Het gebied staat vol olijf- en amandelbomen, die uitbundig bloeien in februari.

Een uitdagende route -voor geoefende wandelaars- gaat naar de ruïne van het 'Castillo de Castro'. Dit kasteel ligt bovenop een steile rots, die als een extra toren boven de omgeving uitsteekt. 

Een makkelijke route gaat naar de grotten van San Josep, bij het plaatsje Vall d'Uixo. Hier ligt de langst bevaarbare ondergrondse rivier van Europa, en je kunt er een boottocht maken.

Hotel Mar de Fulles heeft 2 yogaruimtes.

En de enorme voortuin staan verspreid allerlei zitjes en hangmattten.

Van mei t/m oktober is ook het zwembad open. Het water loopt naadloos over in het decor van bergen op de achtergrond.

En als extra activiteit kun je ook mee met een imker. 

We kunnen eventueel ook voor fietsen, e-bikes of mountainbikes zorgen. Daarmee komen nog tientallen wandel- of fietsroutes binnen je bereik. 

amandelbomen op terrassen2.jpg

3 nachten, 2 dagen

Wandelarrangement met overnachting en ontbijt

Het wandelarrangement duurt standaard 3 dagen, met 2 overnachtingen inclusief uitgebreid ontbijt en gedetailleerde wandelkaarten van routes in de omgeving. Van deze routes kun je ook GPS tracks krijgen, die je kunt gebruiken met de app Wikiloc. Hiermee kun je met je eigen mobiele telefoon de weg vinden in de natuur.
(Neem wel een extra batterij mee, want de navigatiefunctie gebruikt veel stroom.)

Prijs voor 3 dagen/2 nachten:
v.a. 219€, afhankelijk van datum. 
Prijs is per persoon, op basis van verblijf in een tweepersoonskamer inclusief uitgebreid ontbijt. Prijs kan variëren tijdens schoolvakanties en lokale feestdagen. 
Verlenging is uiteraard mogelijk.

Het hotel heeft een fantastisch restaurant, waar je terechtkunt voor het middag- en/of avondeten (niet inbegrepen). Als alternatief kun je naar het dorpje Alfondeguilla, 5km verderop.

De Sierra de Espadán en het hotel liggen 15 km van de Middellandse Zee en zo'n 50 km vanaf Valencia. 
We kunnen een transfer per auto of minibus voor je regelen. Prijs ca. 90€ (1-4 personen), enkele reis.

Het meest duurzaam is uiteraard een transfer op de fiets! We hebben een mooie fietsroute uitgezet van Valencia naar het hotel, afstand ca. 55 km. Of een kortere rit vanaf het station van Soneja (17 km) of Sagunto (ca. 25 km).
Deze route gaat zoveel mogelijk over fietspaden, landbouwwegen en deels door de sinaasappelboomgaarden.
Je kunt enkele reis met de fiets, waarbij we de fiets na aankomst weer ophalen en dan ook meteen je bagage bezorgen.
Of je houdt de fiets gedurende je hele verblijf, als vervoermiddel ter plaatse. 
Prijs afhankelijk van het aantal dagen, aantal personen, soort fiets en eventueel bagagevervoer.

Of combineer het verblijf bij Mar de Fulles met een fietstocht op het spoorfietspad Via Verde.

© Copyright 2020 Richard van Kruchten
bottom of page