1/7

VÍA VERDE EXPRESS

&VORSTELIJK SLAPEN

IN BISSCHOPSSTAD SEGORBE

FIETSEN OVER EEN 

SPECTACULAIR SPOORFIETSPAD

Kijk alvast rond in 360°!

  • Trustpilot Review
  • Facebook Clean
  • Blanco Icono de Instagram
  • YouTube - círculo blanco
  • LinkedIn - círculo blanco
logo-CV-palmera_white.png
logo creaturisme_wit.png
Een uniek retourtje per fiets en trein, over een bergspoorbaan en het langste spoorfietspad van Spanje; de Vía Verde Ojos Negros. Je fietst bijna aleen maar bergaf. Afwisselend, makkelijk en leuk  voor het hele gezin.
Je logeert in een voormalig klooster in Bisschopsstad Segorbe, aan de voet van de Sierra de Espadán.  

Je rijdt dwars door de bergen, over oude spoorbruggen en door tunnels, in een prachtig landschap vol bergen, fotogenieke dorpjes, boomgaarden en uitgestrekte vlaktes, waar je bijna niemand tegenkomt. Behalve schapen, reptielen en arenden... Het oude centrum van Segorbe is een labyrint vol historische gebouwen, en je kunt er bovendien mooi fietsen door de boomgaarden langs de rivier Palancia.

PROGRAMMA EN DETAILS

 

Alto Palancia, Regio Valencia

Vía Verde Ojos Negros

De route volgt een van de mooiste trajecten van de vroegere mijnspoorlijn, die vanuit Ojos Negros tot aan de Middellandse zee liep. Het traject dat je fietst is bijna volledig autovrij en het hoogteverschil tussen start- en eindpunt is ruim 600 meter. De route start op een hoogvlakte. Daarna rol je zowat vanzelf  bergaf! 

 

Over onze fietstocht zijn verschillende artikelen gepubliceerd, onder andere in Dagblad Trouw op 9 september 2018,

geschreven door Jeannette van Ditzhuizen.

En een artikel van Kees Volkers in ‘de Vogelvrije Fietser’, uit het blad van de Fietsersbond (januari 2018). 

Bij de start krijg je route-informatie mee. Alles is voor je geregeld; de fietsen, acommodaties onderweg en pechhulp als je een serieus probleem hebt metje fiets. Voor het verhelpen van een lekke band krijg je een reparatieset mee. De fietsen zijn uitgerust met lekbescherming, dus de kans op een lekke band is klein.

Voor jonge kinderen hebben we kinderstoeltjes, fietsaanhangers  of de Follow Me Tandem; een kinderfiets die aan- en afgekoppeld kan worden. Daardoor kunnen ook kinderen van 5-8 jaar makkelijk zelf meefietsen in het tempo van de volwassenen.

Je kunt de hier beschreven route ook  verlengen met meerdere dagen, waarbij je de hele Via Verde fietst. Of maak een mooie 'omweg' naar Ecohotel Mar de Fulles in de Sierra de Espadán. 

Dit arrangement is het hele jaar door te boeken.

Ook in de winter is het ideaal fietsweer in dit gebied, met temperaturen overdag rond de 15 graden.

Het hotel heeft een prima restaurant, waar je terechtkunt voor het middag- en/of avondeten (niet inbegrepen). Er zijn ook een aantal alternatieven in het dorp.

Ontdekkingsreis per fiets

Programma

Dag 1: Na aankomst in Segorbe verken je het historische centrum: een middeleeuws labyrint vol historische verrassingen zoals het aquaduct, de Botxí-toren, de kathedraal, het olijfoliemuseum of het hertogelijk paleis. Loop langs de muur en het kasteel. Daal af naar de rivier Palancia, met zijn bron van vijftig waterstralen. Je slaapt in luxe bij **** Hotel Spa Martin el Humano, een voormalig klooster.

 

Dag 2: Vandaag geniet je 2 keer van een rit met panoramisch uitzicht.
Vanaf station Segorbe neem je de trein naar Barracas, op
1000 meter boven zeeniveau. Je gaat genieten van een spectaculair uitzicht op de Sierra de Espadán en Calderona.
Ondertussen brengen wij je fiets naar boven en wachten je op je bij het station van Barracas.
Hier begint je fietstocht over  de oude mijnspoorlijn van Ojos Negros
door tunnels, bruggen en verlaten stations.
Het grootste deel van het pad gaat bergafwaarts.
Het is een gemakkelijke tocht, óók voor kinderen. Op de route liggen een paar dorpjes waar je kunt lunchen. Na ongeveer 45 kilometer kom je weer aan in Segorbe, waar je de dag kunt afsluiten met een Spa circuit bij het hotel(optioneel). De fiets heb je de volgende dag ook tot je beschikking.

Dag 3: Vandaag geven we je een paar ideeën voor een fietsroute. Bijvoorbeeld Navajas, met zijn enorme waterval, de Salto de la novia. Of een tocht langs de Palancia-rivier. De meest sportieve fietsers kunnen zich wagen aan een beklimming van een bergpas in de Sierra de Espadán. Aan het einde van de dag halen we de fietsen op en eindigt het avontuur.

3 nachten, 2 dagen

Pakketprijs

Inclusief:

Huur van trekking fiets met anti-lek banden, fietstassen (*), helm

GPS, kaarten en roadboek

briefing bij vertrek,

2 overnachtingen inclusief onbijt in ****Hotel Spa Martin el Humano.

treinkaartje Segorbe-Barracas, transport van fietsen naar start en ophalen fietsen bij hotel na afloop, Reparatiemateriaal voor fiets, Vervangende fiets bij ernstige mechanische problemen (**)

Telefonische ondersteuning van 08.00-20.00 

TARIEVEN per persoon:

Laagseizoen / Hoogseizoen (*)

€239 / €319

o.b.v. verblijf in 2-persoonskamer.

Minimum aantal deelnemers: 2

Opties: 

 

Transfer van Valencia naar Segorbe per taxi of trein.

Spa (1 uur) €15

Halfpension: op aanvraag

E-bike i.p.v. trekking fiets +€20 per dag

(*) Hoogseizoen: 15 juni t/m 30 september, Semana Santa, Paas- en kerstvakantie t/m 6 januari en tijdens lokale feestdagen zoals 1 mei en 9 oktober, en evenementen zoals de dorpsfeesten van Segorbe, in september. 

Als optie kun je via ons een reis- en uitgebreide annuleringsverzekering afsluiten. Voor boekingen in het najaar en winter 2020/2021 vragen we bovendien een aanbetaling van slechts 10%. Bekijk hier de details. 

(**) Lekke banden vallen niet onder de pechhulp. Je krijgt een reparatieset mee.

 

 
 
© Copyright 2020 Richard van Kruchten