VRAGEN?  ¿ALGUNA DUDA?

SPAINISH agencia de viajes

Calle Sorni 20 puerta 4

46004 Valencia - Valencian Community - Spain

info@spainish.es

Tel: +34 677 709 109

All information and rates on this website are subject to change. The mentioned rates are minimum rates per person, based on the maximum size of the group. Rates may vary depending on the number of participants. 

Registro Conselleria de Turismo CV-Mm1871-V

© 2018 by SPAINISH

FIETSEN MET JE GEZIN

FIETS VEILIG MET JE KINDEREN DOOR STAD EN NATUUR

 
Beschrijving

 

In zowel de stad Valencia als de Regio Valencia zijn een aantal fantastische plekken om veilig met je kinderen te kunnen fietsen.

Tijdens deze compleet georganiseerde vakantie fiets je in diverse gebieden, zowel in de stad als in het achterland van Valencia. Je rijdt zoveel mogelijk over fietspaden of verkeersarme weggetjes.

Onderweg zijn er ook een aantal leuke musea die je kunt bezoeken.

Je fietst door een aantal heel uiteenlopende gebieden; de bergen, sinaasappelplantages of de kustvlakte. Wij zorgen voor het noodzakelijke vervoer van het ene naar het andere gebied, regelen je accommodatie en vervoeren ook je bagage,  Die hoeft dus niet mee op de fiets.

Je overnacht met je gezin in vakantie-appartamenten, vakantiehuizen of B&B.

 

Al naar gelang de leeftijd van je kinderen kunnen we de etappes korter of langer maken. Kinderen vanaf 1 jaar kunnen mee in een stoeltje achterop de fiets of in een fietsaanhanger (tot ca. 4 jaar).

Vanaf 4 jaar hebben we de Follow me tandem, een kinderfiets die aan- of afgekoppeld kan worden aan de fiets van een van de ouders.

Kinderen vanaf 8 jaar, die goed kunnen fietsen en een normale conditie hebben, kunnen deze routes zelf fietsen.

Bovendien kun je bij vermoeide kinderbenen altijd nog onze fietstaxi bestellen! Dan zoeken we jullie op en brengen we jullie terug naar je accommodatie.

Je fietst op eigen gelegenheid, aan de hand van onze Nederlandse routebeschrijving (of optionele GPS navigatie) van het ene naar het andere punt. 

Programma

Hieronder vind je een compleet programma voor een hele vakantieweek. Heb je minder tijd, wil je ergens langer blijven of heb je speciale wensen?

Laat het het ons weten, dan passen we het programma aan.

Dag 1: Aankomst in Valencia​

Vanaf de luchthaven van Valencia brengen we je naar je appartement, aan de rand van het kilometerslange stadspark door de rivierbedding van de Turia.

Om de hoek vind je een winkelcentrum en het Oceanografico (het 'dolfinarium' en zee-aquarium) en kinderspeeltuin Gulliver. 

Dag 2: Turia​ park (10 - 25 km)

Vandaag ga je op de fiets het enorme Turia stadspark verkennen. Dit is een autovrije zone van maar liefst 8 kilometer lang, in een oude rivierbedding. Je fietst onder andere langs het wetenschapsmuseum, IMAX bioscoop, kinderspeeltuin Gulliver, het Oceanografico (zee-aquarium) en je kunt ook naar dierentuin Bioparc (net buiten het park).

Ook kun je je verkeerskennis opfrissen in het verkeersoefenpark.

Jullie overnachten in een appartement  of familie-hotel in Valencia. De fietsen staan 's nachts veilig in de garage van het complex.

Dag 3: Horta Nord en Valencia-strand (15-25-35 km)

Het strand van Valencia is kilometers lang, en er loopt een mooi fietspad langs. Je rijdt noordwaards en komt in de 'Horta' terecht; de groentetuin van de stad. Dit is een bijzonder landdbouwgebied met kleine boerderijtjes en oude irrigatiekanaaltjes. Dwars door de akkers lopen mooie weggetjes en fietspaden. Onderweg kun je stoppen om 'Horchata' te proeven, een lokaal drankje van aardnoten, die in de Horta worden verbouwd.

Jullie overnachten in een appartment of familie-hotel in Valencia. 

De fietsen staan 's nachts veilig in de garage van het complex.

Dag 4: Via Verde​ / Navajas (20-40 km)

We brengen je naar de bergen, tot 1000 meter boven zeeniveau. Daar ligt een fietspad over een oude spoorlijn. Je fietst vanaf hier bergaf, langs oude stationnetjes, over spoorbruggen en door een aantal tunnels (tot wel 400 m lang!). Onderweg zijn veel picknickplaatsen, waar je uitkijkt over de bergen.

Je overnacht in een vakantiehuis of B&B in het dorp Navajas.

Je kunt hier ook nog naar een enorme waterval, in een kloof net buiten het dorp.

Je kunt je verblijf in Navajas verlengen, om een dagje te relaxen of te wandelen in de bergen in de omgeving. Net buiten het dorpje stroomt de rivier Palancia en klettert een enorme waterval naar beneden. Een mooie plek om met het gezin pootje te baden of (in de zomermaanden) te zwemmen in de rivier of het enorme openbare zwembad van het dorp

Dag 5: Romeins Sagunto (15-40 km)

De laatste etappe gaat naar Sagunto, een stadje met een Romeinse kasteel en amfitheater, op een rots met uitzicht op de zee en de bergen. Vanuit Sagunto, kun je de trein terug nemen naar Valencia. Of met de fiets, via een fietspad dwars door een tuinbouwgebied.

Jullie overnachten in Valencia.

Dag 6: Valencia of Sierra de Espdán

Vandaag kun je op eigen gelegenheid Valencia verkennen en je verblijf in de stad eventueel verlengen.​​ Als je wilt, regelen we ook je taxi de luchthaven of treinstation voor het vervolg van je reis.

Extra Dag(en) : Sierra de Espadán (15-35 km)

Verleng je tocht door de Sierra de Espadán, een bijzonder berggebied. De rotsen zijn er rood en paars van kleur en je vindt er bijzondere bomen: kurkeiken.

Om te zorgen dat je niet bergop hoeft te fietsen, helpen we jullie een handje en zetten jullie af midden in de bergen. Deze rit over een bochtige weg en langs diepe ravijnen, is al een belevenis op zich. Eenmaal in een mooi dal, ga je fietsen over rustige weggetjes tussen de olijfbomen en rijd je door een bos met enorme rode zandstenen rotsen; het lijkt een decor uit een cowboy-film. 

Vanaf hier fiets je via landweggetjes door de sinaasappelplantages richting Nules, aan de Middellandse Zee. Je kunt hier naar het strand en eventueel overnachten in een vakantiehuis. Of je neemt hier de trein terug naar Valencia.

Of we brengen je voor een luxe verblijf naar eco-hotel Mar de Fulles, waar groenten voor het restaurant worden verbouwd in de eigen tuin, midden in de bergen. Een magische plek, waar mensen graag een dag extra blijven!

Je kunt hier je verblijf in de Sierra de Espadán verlengen, om te wandelen of een extra dag te fietsen, bijvoorbeeld naar de grotten van San Juan, waar je een boottocht kunt maken over de langste onderaardse rivier van Europa.

Dag 7: de laatste dag breng je opnieuw door in Valencia, waar je overnacht in een familie-hotel of appartement.

Tarieven

 

Deze reis maken we op maat, afhankelijk  van de leeftijd en het aantal kinderen, hun leeftijd en de gewenste aankomstdatum.

Vraag vrijblijvend om een offerte op maat.

Als indicatie voor 2 volwassenen en 2 kinderen: € 1.699,- voor 7 dagen / 6 nachten

INCLUSIEF:

Luchthaven transfer op de aankomst- en vertrekdag

Verblijf in een familie-hotel, vakantie-appartementen of vakantiehuizen in Valencia en op de fietsroute

Fietshuur van dag 2 t/m 6 voor het hele gezin.

Voor volwassenen: Trekking fiets met bagagedrager, fietstassen en helm.

Voor kinderen: kinderstoeltjes (vanaf 1 jaar),  fietsaanhangers of mountainbikes met versnellingen voor kinderen vanaf 5 jaar.

Fietshelmen voor alle deelnemers en reparatie, en EHBO-kit.

Gedetailleerde route informatie

Nederlandse ondersteuning en pechhulp (bij ernstige technische problemen) tussen 9:00 en 18:00.

Bagagevervoer en noodzakelijke transfers naar de volgende accommodatie

GPS tracks zijn beschikbaar voor de mobiele app Wikiloc of als  .gpx bestand voor je eigen GPS apparaat. Optioneel kun je via ons een GPS huren. ​

Toeslag E-bike: € 20 per persoon per dag.

Borgsom: €50 voor normale fietsen en €150 voor e-bikes.

Toeslag GPS apparaat: € 10 per dag

Alle tarieven op basis van beschikbaarheid.

Gedurende vakanties of lokale evenementen of ‘fiestas’ kan de prijs verschillen. 

Als je het boekingsformulier invult, controleren we de beschikbaarheid en komen we zo snel mogelijk bij je terug met een prijsopgave.

Deze tour start in principe op maandag en is het hele jaar door mogelijk. In de wintermaanden worden routes soms aangepast vanwege het weer en/of de condities van het (fiets)pad.

NIET INBEGREPEN:

(vlieg)reis naar Spanje/Valencia, entree bij musea of bezienswaardigheden op de route, extra overnachtingen aan het eind van de reis, persoonlijke reis-, ongevallen of annuleringsverzekering, airport transfers op de vertrekdag, borgsom voor de fietsen, (fiets)taxi bij uitval van deelnemers onderweg.

Voor vragen of reserveringen kun je ons ook bellen:  +34 677 709 109

We spreken Nederlands. Tot zo!