VRAGEN?  ¿ALGUNA DUDA?

SPAINISH agencia de viajes

Calle Sorni 20 puerta 4

46004 Valencia - Valencian Community - Spain

info@spainish.es

Tel: +34 677 709 109

All information and rates on this website are subject to change. The mentioned rates are minimum rates per person, based on the maximum size of the group. Rates may vary depending on the number of participants. 

Registro Conselleria de Turismo CV-Mm1871-V

© 2018 by SPAINISH

SIERRA DE ESPADÁN

1-5 DAGEN FIETSEN DOOR SPECTACULAIRE NATUUR -

REGIO VALENCIA

Tarieven

Tarieven voor de dagtocht:

€ 69,- per persoon inclusief transfer vanaf treinstation Nules naar het startpunt van de fietstocht. De reis van Valencia naar Nules leg je comfortabel af per trein (1 uur, ca. 5 euro. De trein rijdt ongeveer 2x per uur).

Als extra service kunnen we je bij je hotel in Valencia op laten halen. Prijs ca. €100,- voor 2 tot 4 personen.

Toeslag e-bike: € 15,- per persoon

Extra activiteiten zoals paddle surf, kayak of klimmen op de Via Ferrata vanaf € 20,- p.p., afhankelijk van het aantal deelnemers.

Kinderen tot 12 jaar betalen 75%.

Prijs voor groepen op aanvraag.

Fietshuur, -helm, fietstas, routebeschrijving, tablet met video's, bezemwagen, reparatiekit en vervoer van en naar Nules of Valencia zijn inbegrepen.

Kinderzitjes en aanhangers zijn op aanvraag beschikbaar. 

Deze tocht is uit te breiden tot een 2, 3- of 6-daagse fietstocht, inclusief overnachtingen en bagagevervoer. 

 

2 dagen / 1 nacht: v.a. € 149,- p.p.

3 dagen / 2 nachten: v.a. € 229,-

6 dagen / 5 nachten: op aanvraag

Prijs afhankelijk van het seizoen, op basis van 2 deelnemers in een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt.

De tour is bijna op elke dag van het jaar mogelijk, op basis van beschikbaarheid.

Als er in de bergen slecht weer wordt voorspeld, verplaatsen we de tocht naar een andere dag of passen we de route aan. De kans hierop is overigens klein.

Speciale fietskleding is niet nodig.​​

Neem in de zomer je zwembroek, handdoek en eventueel waterschoentjes mee.

Na het invullen van het boekingsformulier, controleren we de beschikbaarheid van accommodaties, onze chauffeur en de fietsen en bevestigen we de boeking z.s.m. Vul ook een alternatieve datum in voor het geval we -vanwege het weer- uit moeten wijken naar een andere datum.

Vermeld s.v.p. ook je lengte, zodat we de juiste maat fiets klaar kunnen zetten. En als er kinderen meegaan, vermeld dan hoeveel en hoe oud ze zijn, zodat we kunnen zorgen voor kinderzitjes. 

Jouw veiligheid onderweg heeft onze aandacht, maar blijft je eigen verantwoordelijkheid. Wij zorgen voor helmen, fietstassen en hesjes in een opvallende kleur. Deelnemers aan onze tours worden geacht zelf een reis- en ongevallenverzekering af te sluiten.

Beschrijving

 

Fiets dwars door de Sierra de Espadán, een beschermd natuurgebied op zo'n 50 km van Valencia.

Rijd door kleurrijke bergen van rode zandsteen, door dalen vol kurkeiken. Ontdek schilderachtige witte dorpjes en 'verborgen schatten' als watervallen, aquaducten, Moorse kastelen of bronnen. 

Maak het jezelf makkelijk met een E-bike en fiets fluitend bergop. Of span je spieren op een sportieve hibride fiets. 

Afhankelijk van je eigen conditie kun je kiezen voor een zwaardere of lichtere tocht, waardoor je minder hoeft te klimmen.

Je fietst aan de hand van onze routebeschrijving, in je eigen tempo.

Voor vertrek leggen we je persoonlijk uit waar je gaat fietsen en wat er zoal te zien is onderweg.

In de zomer kun je zwemmen op fantastisch gelegen (openbare) zwembaden of bij paradijselijke zwemplekken in riviertjes en watervalletjes! Als extra kunnen we ook een kayak of paddle surftocht (suppen) organiseren.
Of klim je onder begeleiding van een instructeur langs een Via Ferrata, een beveiligd klimparcours waarbij je voortdurend gezekerd bent via een staalkabel. Ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar!

Deze route is geschikt voor iedereen met enige fietservaring in de heuvels of bergen. Een gedeelte van de tocht gaat bergaf, en dan is het belangrijk dat je rustig kunt remmen in bochten en je evenwicht kunt bewaren.

 

Route

 

Je kunt op verschillende plekken beginnen met de fietstocht, afhankelijk van de afstand die je wilt gaan rijden en of je veel of weinig bergop wilt rijden.

De afstanden voor de dagtocht zijn 27km, 34km, 44km of 53 km.

Eindpunt is het dorpje Fuentes de Ayodar. Daar kun je nog naar de 'Pozo Negro', een aantal schitterende watervallen en poelen uitgesleten in rood/paarse zandsteen.

Om daar te komen moet je circa 2,5 km extra fietsen, deels over een verhard bospad. 

 

​Bij het eindpunt wordt je opgewacht door onze chauffeur en teruggebracht naar je hotel in Valencia.

Kies je voor een 2-daagse tocht, dan is het eindpunt het bergdorpje Fanzara, bekend vanwege het 'urban art museum', met zo'n 100 werken in de buitenlucht. 

De 3-daagse tocht voert langs de grotten van St. Joseph (met de langst bevaarbare onderaardse rivier van Europa) en eindigt bij Eco-hotel Mar de Fulles in Alfondeguila. Een gloednieuw hotel met een bijzondere - duurzame - filosofie en een fantastisch slow-food restaurant. De meeste gasten verlengen op deze plek overigens hun verblijf met minstens één nacht, want dit is een plek waar je niet snel meer weg wil.

De 5-daagse tocht begint en eindigt in Valencia. Op de heenweg rijd je zoveel mogelijk langs de kust, op de de  terugweg rijd je door de sinaasappelplantages en de Horta Nord, de 'groentetuin' van Valencia.

Je krijgt een kaart en Nederlandse beschrijving mee van de bezienswaardigheden onderweg. Op sommige punten kun je van de route afwijken om bijvoorbeeld een waterval of kasteel te bezoeken. Een aantal bezienswaardigheden zijn (via kleinere weggetjes) met de fiets te bereiken, andere alleen te voet. 

We brengen je vanuit Valencia naar het startpunt, zorgen voor fietsen, een fietstas en een routebeschrijving. Onderweg vind je een aantal dorpjes om te stoppen voor een drankje of om te eten. En aan het eind brengen we je weer terug naar Valencia.

De route voert over lokale wegen, met nauwelijks autoverkeer. De weg (asfalt) is in prima staat en gaat soms bergop, soms bergaf. Soms heb vooral je pedalen nodig, soms alleen je remmen:)

Onze hibride fietsen hebben 21 versnellingen, de E-bikes 7 versnellingen (en 6 niveaus van trapondersteuning). Voor kinderen gebruiken we mountainbikes met 7 versnellingen.